Târgul de Crăciun din Craiova și-a deschis porțile pe data de 17 noiembrie și îi va bucura pe turiștii din lumea întreagă până pe data de 2 ianuarie 2024.
Citește și: Brad natural vs. brad artificial: Ce alegem de Crăciun 2023? Avantaje și dezavantaje
Târgul de Crăciun de la Craiova s-a deschis pe data de 17 noiembrie, iar până acum a fost vizitat de o mulțime de turiști care vor să intre în atmosfera sărbătorilor mult mai devreme. Evenimentul dedicat sărbătorilor de iarnă va fi organizat, la fel ca în anii trecuți, în cele patru piețe: Mihai Viteazul, Frații Buzești, Doljeana și Shakespeare.
Conceptul abordat anul acesta este povestea Crăiasa Zăpezii, așa că turiștii vor fi învăluiți în lumina rece a acestei zâne, însă îl vor vedea și pe Moș Crăciun, care îi va aștepta în Piața Frații Buzești.
„Târgul va avea loc tot în aceleași patru piețe (Mihai Viteazul, Frații Buzești, Doljeana și Shakespeare), anul acesta avem un concept total nou față de anii precedenți. În Piața Mihai Viteazul totul va fi ca în povestea Crăiasa Zăpezii: lumină rece, boltă cu nori si păsări, castel de vis, oglinda imensă și cioburi, patinoar, căsuțe în culorile zăpezii și chiar Crăiasa Zăpezii, care este Alice cu alte haine și baghetă magică.
Moș Crăciun va veni în Piața Buzești unde va fi o explozie de lumină caldă și ornamente cum nu s-au mai văzut niciodată în România. În premieră, barurile, restaurantele și hotelurile din zona centrală vor fi împodobite tot cu ornamente de lumină caldă, reprezentanții societăților dorind să dea o mână de ajutor autorităților. La teatru vor fi alte ornamente și cea mai mare roată din România”, a declarat Olguța Vasilescu, primarul orașului Craiova.
Citește și: Cât costă un brad artificial pentru Crăciun 2023?
Cei care decid să viziteze Târgul de Crăciun de la Craiova își pot achiziționa o mulțime de produse specifice perioadei sărbătorilor de iarnă. La căsuțele frumos decorate, turiștii vor descoperi o varietate de produse, de la ciocolată de casă, tură dulce, brânzeturi, cozonaci, gogoși, burgeri, churros și stroh, până la nelipsitul vin fiert, unul dintre cele mai iubite preparate de la orice târg.
Chiar dacă prețurile au crescut puțin față de anul trecut, la Târgul de Crăciun din Craiova turiștii își pot achiziționa o mulțime de preparate la prețuri mai mici decât la alte târguri. Așadar, prețul unui pahar de vin fiert este de 10 lei anul acesta. Cei care vor să se încălzească în timp ce se plimbă prin piețele frumos decorate de la Craiova trebuie să scoată din buzunar cu 5 lei mai puțin decât la târgul de Crăciun de la Sibiu, unde un pahar de vin fiert costă 15 lei.
Citește și: Cele mai frumoase cabane din România: Peisaje de vis
Marile orașe din România au anunțat data la care vor fi deschise Târgurile de Crăciun din iarna 2023-2024. Iată în ce perioade se pot bucura românii de atmosfera de sărbătoare, preparatele tradiționale, programele artistice și produsele artizanale.
Târgul de Crăciun din București :30 noiembrie – 26 decembrie, în Piaţa Constituţiei
Târgul de Crăciun din Sibiu: 17 noiembrie 2023- 2 ianuarie 2024, în Piața Mare
Târgul de Crăciun din Oradea: 26 noiembrie- 26 decembrie
Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca: 24 noiembrie 2023- 1 ianuarie 2024
Târgul de Crăciun din Brașov: 30 noiembrie 2023- 7 ianuarie 2024
Târgul de Crăciun din Craiova: 17 noiembrie 2023- 2 ianuarie 2024
Târgul de Crăciun din Timișoara: 26 noiembrie- 7 ianuarie 2024