- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Botezul reprezintă un moment foarte special pentru fiecare copil, dar și pentru părinții acestuia, care se străduiesc să organizeze un eveniment de neuitat, în ciuda costurilor care sunt din ce în ce mai mari. În urma scumpirilor de anul acesta, cei care doresc să își boteze copilul trebuie să scoată din buzunar sume impresionante, astfel încât restaurantul, meniul sau muzica să depășească toate așteptările. La rândul lor, cei care trebuie să meargă la un botez în 2024 trebuie să pună în plic mai mulți bani decât în anii trecuți. Iată cât se dă la un botez anul acesta.
Citește și: Câţi bani se dau la o nuntă sau cununie civilă în 2024?
Câți bani se pun în plic la un botez din 2024?
Botezurile sunt mult mai costisitoare decât în anii trecuți, astfel că proaspeții părinții care întenționează să își boteze copilul anul aceasta trebuie să facă pregătirile din timp. Aceștia trebuie să acorde o atenție deosebită restaurantului în care va avea loc marele eveniment, precum și meniurilor pentru invitați, muzicii sau altor surprize pentru ca prima petrecere a copilului lor să fie de neuitat.
Cei care au fost invitați la un botez anul acesta sunt curioși să afle ce sumă trebuie să lase în plic pentru copil și părinții lui. În funcție de apropierea pe care o au față de părinții micuțului sau dacă sunt rude, darul de botez poate fi mai mare decât minimul pe care trebuie să îl dea restul invitaților. În orașele mari sau atunci când botezul este organizat într-un restaurant luxos, darul de nuntă trebuie să fie cuprins între 800 și 1.000
de lei, pentru un cuplu. În cazul în care, botezul este organizat într-o localitate mai mică sau la un restaurant cu prețuri accesibile, invitații ar trebui să lase pentru copil și părinții lui între 600 și 800 de lei. Persoanele mai apropiate pot ajunge să dea chiar și 1.500 sau 2.000 de lei la un botez de anul acesta.Citește și: O nouă ediție a NOSTALGIA 2024 va avea loc la finele lunii iunie. Cât costă un bilet
Ce costuri trebuie să suporte nașii la un botez?
Nașii sau părinții spirituali ai copilului joacă un rol extrem de important în cadrul unui botez. Aceștia sunt aleși cu grijă de către părinți, uneori fiind chiar rude cu aceștia. Nașii au atribuții importante în cadrul botezului și trebuie să achite anumite costuri, conform tradiției. Cei care urmează să boteze copilul trebuie să achite lumânarea de botez, ce poate fi achiziționată la prețuri cuprinse între 300 și 500 de lei.
De asemeanea, nașii sunt și cei care achită hainuțele pe care le va purta bebelușul, dar și trusoul acestuia. În magazine, se găsesc mai multe variante de trusouri, cu diferite accesorii, printre care pânza de mir cu care se șterge copilul scos din cristelniță, prosopul cu capison, fașa pentru botez, sticluta pentru mir, prosopul pentru preot și săpunul în săculeț.