- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Minorii de 14 ani, dar şi părinţii acestora au datoria de a merge în faţa personalului serviciului public de evidenţă a persoanelor, pentru eliberearea buletinului.
Acte necesare pentru buletinul de 14 ani
- cererea pentru eliberare buletin, semnată atât de minor, cât şi de părinte/reprezentantul legal;
- certificatul de naştere, original şi copie;
- actul de identitate al unuia dintre părinţi sau al reprezentantului legal, original, document cu care se realizează și dovada adresei de domiciliu;
- certificatul de căsătorie al părinţilor ori certificatul de divorţ însoţit de acordul parental/hotărârea judecătorească de divorţ definitivă/irevocabilă, după caz, în situaţia în care părinţii sunt divorţaţi, original şi copie;
- documentul cu care face dovada achitării contravalorii actului de identitate.
În cazul în care părinţii au domicilii diferite, cererea pentru eliberarea buletinului va fi semnată de părintele care îi asigură domiciliul legal minorului. Adolescenţii care se află în afara ţării în momentul împlinirii vârstei de 14 ani pot depune aceste documente de mai sus la oficiile consulare ale României din ţările respective.
Taxa de eliberare a buletinului costă 7 lei şi poate fi plătită atât la CEC Bank şi la Poşta Română, cât şi la ghişeul unde se depun actele pentru eliberarea buletinului. Legea spune că buletinul va fi eliberat în maximum 30 de zile, însă această perioadă poate fi prelungită de către şeful serviciului public comunitar de evidenţa persoanelor cu până la 15 zile.
Valabilitatea primului act de identitate al unui minor este de doar patru ani, până la împlinirea majoratului.
La 18 ani are loc prima schimbare de buletin. Acest act de identitate va fi valabil până la 25 de ani. După aceea, buletinul va avea o valabilitate de 10 ani.Buletinele electronice intră în vigoare
Încă din acest an, doritorii pot opta pentru cărţi de identitate electronice. La Cluj au fost eliberate primele buletine de acest fel. Cărțile de identitate cu cip vor avea dimensiunea unui card bancar și, pe lângă datele care se regăsesc și pe cărțile de identitate clasice, vor stoca o amprentă facială și două amprente digitale ale solicitantului.
Programul pilot va dura câteva luni, urmând ca, în baza datelor colectate, emiterea noilor documente de identitate să fie extinsă la nivelul întregii țări.