- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Uneori socoteala de acasa mai da gres si ne putem trezi ca nu suntem tocmai compatibili cu cel sau cea cu care am decis sa ne petrecem restul vietii. O relatie de casnicie trebuie incheiata legal. Este bine de știut că separarea se poate face și pe cale amiabilă, la notar, atunci când acest lucru este posibil. În caz contrar, divorțul va avea loc la tribunal.
Citeste si: Cerere de transfer medic de familie- Model
În cazul în care aleg să divorțeze la notar, cei doi soți trebuie să se prezinte împreună în fața notarului pentru a-și da consimțământul pentru desfacerea căsătoriei. După ce au ajuns la un acord comun în ceea ce privește termenii separării, cei doi soți vor avea nevoie de următoarele acte pentru divorț.
Iata de ce acte ai nevoie la divort
- actele de identitate ale celor doi soţi
- certificatele de naştere
- certificatul de căsătorie (în original);
- certificatul de naştere al copilului minor rezultat din căsătorie
Citeste si: Model cerere de scoatere de la întreţinere
După ce soții se prezintă în față notarului public cu documentele necesare, acesta înregistrează cererea de divorț și acordă un termen de minim 30 de zile, numit și termen de reflecție. În cazul celor cu copii minori se întocmește și raportul de anchetă psihosocială de către autoritatea tutelară competentă.
Pentru ca soţii să poată divorţa la notariat atunci când au copii minori, ei trebuie să convină și asupra următoarelor aspecte:
- numele de familie pe care să îl poarte fiecare după divorţ;
- exercitarea autorităţii părinteşti de către ambii părinţi;
- stabilirea locuinţei copilului minor după divorţ (potrivit art. 400 Cod civil, copilul poate locui doar la unul dintre părinţi);
- modalitatea de păstrare a legăturilor personale dintre părintele separat şi fiecare dintre copiii minori;
- stabilirea contribuţiei părinţilor la cheltuielile de creştere și educație.
Care este pretul unui divorţ la notar în 2021
La notar durează maximum 30 de zile până când se eliberează actele de divorţ, iar costul începe de la 500 de lei. Aceasta este suma minimă pe care o poţi plăti. Costul variază şi în funcţie de faptul de a fi implicaţi copii, iar cabinetele notariale nu au taxe identice, aşa că se pot plăti maximum 1500 de lei pentru un divorţ la notar.