Gabriela Cristea este o prezență extrem de activă pe rețelele sociale, având și o comunitate de oameni cu care comunică zilnic, în special prin intermediul postărilor care prezintă anumite evenimente care se desfășoară în viața sa. Gospodină desăvârșită, soția lui Tavi Clonda rupe internetul în două cu rețetele sale.
"Da, nu o să vă vină să credeți.
Gabriela Cristea le-a arătat fanilor cum să pregătești „mâncarea puturosului”. Vedeta a pus într-o tavă doi cocoșei, o ceapă, un ardei, câteva roșii, un usturoi, câteva condimente și a dat totul la cuptor. Într-o oală a pus la foc câțiva cartofi, iar după ce au fiert a adăugat sare unt și lapte, pentru a face un piure simplu.
- cocoși;
- ceapă;
- ardei;
- roșii;
- usturoi;
- condimentele preferate.
" Am luat doi cocoșei de la magazin. Este momentul să îi bag la cuptor, pentru că mie îmi place atunci când vin fetele acasă mâncarea să fie abia scoasă din cuptor sau abia luată de pe foc, gata doar să fie mâncată. Pe lângă puișorii ăștia, o să pun ce am mai găsit prin frigider, în afară de ceapa asta, pe care o curăț, o să pun un ardei, care e deja veștejit și nu mai poate fi mâncat ca atare. Atunci îl tai aici fâșii și îl pun ca să dea un strop de gust la puișorii noștri. Pe lângă astea am mai găsit niște roșii cherry, care sunt, de asemenea, semi-veștejite. Le-am spălat și le-am pus la uscat, apoi le-am aruncat aici pe unde se poate. Chiar dacă legumele se mai veștejesc, este bine să le recuperați și să le folosiți, așa cum fac și eu. Sunt împotriva aruncatului mâncării. Am curățat și ceapa. E momentul să o tai în patru bucăți și să o arunc pe aici, pe unde se poate. Am și un usturoi, pe care nu îl curăț, iau doar excesul de coajă și îl pun aici. Să știți că el se coace foarte frumos și este și foarte bun. Legumele acestea puteți să le puneți și în farfurie.”, a spus Gabriela Cristea într-un filmuleț de pe rețelele sociale.
„ Acum condimentăm puiul. Am aici câteva boabe de piper roșu. Nu pun multe. Boaia dulce, pe care o pun peste tot. Adăugăm și piper Cayenne, dar de data asta pisat. Nu pun foarte mult, că o să mănânce și fetele și nu aș vrea să exagerăm. Acest piper roșu este recomandat la inimă și în cura de slăbire. Adăugăm și un pahar zdravăn cu apă. A durat cinci minute să preparăm totul. Merge la cuptor și exact peste o oră o să fie gata. Două minute a durat să curăț acești cartofi, pe care îi pun la foc. După aceea, probabil că o să mai dureze undeva la două minute să batem și piureul când o să fie gata. Și încă un minut să facem și salata. Dacă facem un calcul matematic, în 10 minute am gătit o mâncare delicioasă și care place întregii familii. Într-o zi aglomerată, cred că este variantă cea mai bună ”, a explicat Gabriela Cristea.