Una dintre cele mai emblematice voci ale muzicii românești a murit la 69 de ani, lăsând un gol imens în sufletele celor care l-au cunoscut și iubit.
Gabriel Cotabiță a făcut față unor provocări majore în cariera sa, inclusiv un accident vascular cerebral (AVC) care l-a ținut în comă aproape o lună. Cu toate acestea, cântărețul a reușit să se recupereze și să revină pe scenă, demonstrându-și determinarea și pasiunea pentru muzică.
"A avut un accident vascular masiv pe partea stângă și era intubat și n-a mai rezistat.
Un apropiat al cântărețului a dezvăluit că Gabriel Cotabiță s-a plâns în repetate rânduri că fiicele sale nu îl mai vizitau atât de des: „Gabi se plânge că fetele nu-l mai vizitează. Ele au încredere în Alina, că tatăl lor e pe mâini bune. Le e și greu să ajungă la el, pentru că nu mai locuiește în centru. Vorbesc însă la telefon, unde se interesează mereu de starea sa de sănătate. Acum greul cade numai pe soția lui. Ea e cea care are grijă de Gabi, chiar dacă merge și la muncă. Este o femeie extraordinară”, a declarat un apropiat de-al artistului, în exclusivitate pentru CANCAN.RO.
Gabriel Cotabiţă a fost un solist de muzică uşoară şi rock, născut la 1 noiembrie 1955, la Craiova. El a absolvit Facultatea de Electrotehnică din Craiova, dar a ales o carieră în muzică după ce a profesat o perioadă ca inginer. Cotabiţă urmase în copilările cursurile Şcolii Populare de Artă din Craiova, iar pasiunea pentru muzică nu a abandonat-o niciodată. În 1975, s-a lansat în muzica rock cu formaţia Redivivus, apoi a colaborat o scurtă perioadă cu trupa Basorelief. În 1983, a devenit solistul Holograf, cu care a înregistrat albumul de debut al formaţiei, Holograf 1. Gabriel Cotabiţă a abandonat muzica rock în 1986, după ce a participat la Festivalul de la Mamaia, unde a lăsat o foarte bună impresie cu o melodie compusă de Ionel Tudor. Cotabiţă şi-a alcătuit apoi propria formaţie, Vodevil, cu care a efectuat turnee prin ţară, iar în 2002 a fondat VH2, alături de Mihai Pocorschi, fără a renunţa însă la cariera solo.