- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Ce boală riscă oamenii care tind spre perfecțiune! Persoanele care pun multă presiune pe ai acasă și la locul de muncă s-ar putea confrunta cu această afecțiune
Oamenii care sunt perfecționiști în tot ceea ce fac sunt mai predispuși la avea probleme cu sănătatea mintală. Studiile recente arată că persoanele care pun multă presiune pe ai acasă și la locul de muncă s-ar putea confrunta cu această afecțiune.
Citește și: Românii nu cred că 2023 va fi un an mai bun. Cine sunt cei mai pesimiști
Iată ce boală riscă să facă oamenii perfecționiști!
Perfecționiștii sunt mai predispuși la epuizare, care se poate transforma în Sindromul burnout. Potrivit WebMD, burnout-ul este un tip de epuizare cauzat de sentimentul constant de a fi copleșit.
Un studiu recent a constatat că epuizarea poate fi cauzată de stresul provocat chiar și acasă. Perfecționiștii pun adesea multă presiune pe ei la locul de muncă. Din cauza propriilor standarde, perfecționiștii sunt mai predispuși la epuizare decât o persoană obișnuită, potrivit profesorului Gordon Parker, psihiatru clinician la Universitatea din New South Wales, potrivit The News.
Echipa lui profesorului Gordon Parker consideră că este realist să realizăm că mulți indivizi sunt pur și simplu obosiți, atât psihic, cât și fizic, în special cu stresul adăugat al pandemiei globale și a problemelor economice precum inflația.
Ce este Sindromul burnout?
Sindromul burnout sau sindromul epuizării profesionale este un fenomen tot mai frecvent întâlnit în rândul oamenilor. Burnout-ul este o afecțiune complexă asociată cu epuizarea mentală, fizică și emoțională care apare ca urmare a stresului excesiv acumulat pe termen lung.
Citește și: Cu se probleme de sanatate se confrunta cantareata Adele
Sindromul de burnout este asociat cu modificări afective și cognitive, provoacă depersonalizare și o stare de epuizare copleșitoare, sentimente de cinism și detașare și un sentiment de ineficiență și lipsă de realizare. Persoanele aflate în burnout își pierd total motivația și energia.
Burnout-ul este recunoscut oficial de Organizația Mondială a Sănătății ca sindrom profesional asociat cu creșterea riscului de hipertensiune arteriala, flutter atrial, alte boli cardiovasculare, depresie si sinucidere.