- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
"Ce face acum este o jignire adusă memoriei propriului părinte. Uitați-vă ce vremuri trăim". Vasile Șeicaru, noi acuzații dure la adresa lui Andrei Păunescu, fiul celebrului poet Adrian Păunescu, fondatorul Cenaclulului
Vasile Şeicaru este unul dintre cei mai mari artiști de muzică folk. Spre exemplu, piesa sa „La Adio” a fost ascultată de peste 1,8 milioane de ori pe Youtube. O performanță extraordinară pentru acest gen de muzică. Vasile Șeicaru și-a început cariera muzicală în formația Cristal, ca solist vocal, în 1970. Din 1978 devine membru al Cenaclului Flacăra, fiind recrutat de însuși Adrian Păunescu, regretatul poet și scriitor. În cadrul unui interviu oferit recent, Vasile Şeicaru a spus că este nemulțumit de faptul că Andrei Păunescu se chinuie să continue proiectul Cenaclul Flacăra, inițiat de tatăl său în anii 80.
„Vremea muzicii patriotice a trecut! Eu cântam la Cenaclul Flacara multe melodii patriotice. O făceam de fiecare dată cu lacrimi in ochi! Lumea se raporta p-atunci altfel la acele cântece. În schimb astăzi…uitați-vă ce vremuri trăim! Mai face cineva ceva astăzi ca să ne simțim un popor mândru?!', a declarat Vasile Șeicaru pentru cancan.ro.
În continuare, Vasile Șeicaru i-a adus acuzații indirecte fiului regretatului artist. Îl acuză de faptul că nu a prețuit la adevărata valoare moștenirea lăsată de tatăl său: „Vremea aia a trecut. Așa cum a trecut vremea Cenaclului Flacara. Cenaclul acela a murit o dată cu moartea lui Adrian Păunescu. Ce face acum o anume persoană e o jignire adusă memoriei propriului părinte!'.
Vasile Șeicaru și Andrei Păunescu, în mijlocul unui conflict artistic, legat de o piesă patriotică celebră, „Iancu la Țebea”. Astfel s-a ajuns la acuzații între cei doi, în joc fiind numele și creația poetului Adrian Păunescu
„După atâția ani i se contestă tatălui meu calitatea de compozitor și al muzicii și al textului. Este vorba doar de o replică a mea. Eu doar am reacționat la aceste contestări ale calității de autor total al acestui cântec pentru Adrian Păunescu. Și în calitate de martor și în calitate de fiu", susținea Andrei Păunescu.
Citește și: Casa memorială Adrian Păunescu. Unde se află și cum arată casa în care a copilărit regretatul poet
„Singurul care mă putea acuza că am furat un cântec era Adrian Păunescu. Pe mine nu mă interesează ce spune fiul lui. El poate să spună multe lucruri acolo, dar eu aștept să fiu dat în judecată. Am avocații mei. Suntem pregătiți. Declarația mea este perfect valabilă, el nu înțelege un lucru. Procentajul ăla îl stabilește Uniunea Compozitorilor. Nu este vina mea că nu a venit Adrian Păunescu să semneze declarația. Eu m-am dus doar să-mi declar piesa mea. Dacă luam o poezie de-a lui Blaga sau Eminescu, venea Eminescu să-mi semneze mie? Nici vorbă. Ce scrie acolo sunt niște vechituri. (…) Pe mine nu mă amețește el cu vorbe din cărți. Singurul care mă putea ataca era Adrian Păunescu. El n-a făcut-o niciodată pentru că știa că eu sunt compozitorul. (…) Eu am scris-o. Legea Uniunii Compozitorilor înseamnă că 70% din ceea ce înseamnă linie melodică aparține compozitorului și 30% textierului. Nu-i convine? Să-i dea pe ei în judecată.', a declarat Vasile Șeicaru.