• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Stiri

Ce faci de Ziua Copilului 2024 în București: Programul evenimentelor organizate pe Calea Victoriei şi pe strada Bârcă din Sectorul 5

Ce faci de Ziua Copilului 2024 în București
Ce evenimente sunt organizate în București de 1 iunie? [Sursa foto: freepik]
Pe 1 Iunie este sărbătorită Ziua Copilului, iar cu această ocazie bucureștenii vor participa la evenimentele organizate în Capitală pentru cei mici.

Ziua Copilului este marcată anual în toate orașele țării cu evenimente pentru cei mici. În București se organizează Festivalul Copilăriei în weekendul 1-2 mai, iar cu această ocazie părinții și copii pot participa la evenimentele organizate pe Calea Victoriei și pe strada Bârcă din Sectorul 5. Cei mici se vor bucura de spectacole de teatru, dans artistic, acrobaţii de circ și multe altele. Iată programul complet al evenimentelor. 

Citește și: Ce vrea să facă Radu Mazăre după ce a fost eliberat din închisoare? Fostul edil al Constanței, pregătit să se angajeze

Program artistic pe Calea Victorie de Ziua Copilului
Cei mici sunt așteptați pe Calea Victoriei pentru a se bucura de evenimentele organizate de ziua lor[Sursa foto: freepik]

Program artistic pe Calea Victorie de Ziua Copilului

În ambele zile de weekend, bucureştenii vor descoperi pe Calea Victoriei momente artistice ce readuc magia copilăriei în centrul oraşului. Expoziţia de fotojurnalism „World Press Photo”, organizată de Fundaţia Eidos, va putea fi admirată în Piaţa Universităţii, între orele 10:00 şi 22:00, relatează news.ro. În zona Muzeului Naţional de Artă al României, în intervalul 10:00-21:00, expoziţia „Copilăria în trei ipostaze”, organizată de Asociaţia Dominium, îi invită pe vizitatori să admire fotografii realizate de Roberta Roată, în colaborare cu Romanian Models Academy, ce oferă o altă perspectivă asupra copilăriei.

Momente semnificative din spectacolele Teatrului Odeon se vor derula în cadrul instalaţiei de artă interactivă „ODEON Theatre Fountain”, expusă, în ambele zile de weekend, în intervalul 10:00-21:00.

Sâmbătă, 1 iunie, programul artistic de pe Calea Victoriei cuprinde ateliere pentru copii pregătite de AKKA Show, în zona Statuii Iuliu Maniu, în intervalul 10:00-13:00, atelierul educativ „Despre obiceiurile zmeilor”, organizat de Muzeul Naţional al Literaturii Române la sediul din Calea Victoriei nr.

110, începând cu ora 11:00, o paradă de mascote desfăşurată pe segmentul de drum cuprins între Cercul Militar Naţional şi Muzeul Colecţiilor de Artă, în intervalul 17:30-19:30, dar şi spectacolul de teatru de animaţie pentru copii Rolling Strings Puppet Show, de la ora 18:00, în zona Muzeului Colecţiilor de Artă.

Teatrul de Animaţie Ţăndărică a pregătit, de asemenea, pentru copii şi părinţi scurte momente de teatru de animaţie în cadrul spectacolului „Freestyle Puppetry”, sâmbătă şi duminică, de la ora 18:00, în zona Muzeului Naţional de Artă al României.

Pe parcursul celor două zile de weekend, în zona Statuii Iuliu Maniu, începând cu ora 13:00, caricaturistul Vasile Catrina se va întâlni cu trecătorii pentru a-şi evidenţia calităţile artistice.

În prima zi de weekend, în imediata apropiere a Hotelului Novotel, Bucureşti FM va fi prezent cu un Studio Mobil special – CITY BREAK, începând cu ora 15:00, iar în zona Magazinului Muzica, membrii AKKA Show vor trezi nostalgia părinţilor cu Jocurile Copilăriei, de la ora 17:00.

Programul evenimentelor organizate pe Calea Victoriei şi pe strada Bârcă din Sectorul 5 de 1 iunie
Lista evenimentelor organizate pe Calea Victoriei şi pe strada Bârcă de 1 iunie [Sursa foto: freepik]

Citește și La mulți ani de Ziua Copilului 2024: Imagini, mesaje și citate frumoase despre copilărie 

Duminică, 2 iunie, atmosfera de pe Calea Victoriei va fi însufleţită de concerte pline de energie şi ritm, susţinute, începând cu ora 17:00, de trupa BOER, în zona Hotelului Radisson, şi de trupa REAL, în faţa Hotelului Novotel.
Programul „Străzi deschise” pe Calea Victoriei este completat cu activităţi artistice organizate de PROEDUS, între Bulevardul Regina Elisabeta şi Piaţa Naţiunilor Unite. Începând cu ora 10:00, în ambele zile de weekend, trecătorii sunt aşteptaţi la activităţi sportive antrenante şi zone de joacă pline de energie, incluzând jocuri interactive, miniterenuri de fotbal, tenis de picior, baschet şi ping-pong.

Copiii şi părinţii pot participa, sâmbătă, 1 iunie, începând cu ora 10:00, la demonstraţii ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov şi se pot distra cu aventurile unor personaje celebre în spectacolul „Cei trei purceluşi”, prezentat de Teatrul Excelsior, sâmbătă, ora 11:00, şi duminică, ora 11:30.

Muzeul Naţional al Literaturii Române va organiza, între 11:30 şi 13:00, un atelier interactiv captivant, iar de la ora 13:30, Clubul Akura va prezenta publicului demonstraţii de arte marţiale. Programul menit să celebreze Ziua Copilului la „Străzi deschise” continuă cu atelierul de joacă „Stela în vacanţă” al Teatrului „Stela Popescu”, desfăşurat sâmbătă, în intervalul 14:00-14:30, şi atelierele de creaţie ale Administraţiei Parcului Natural Văcăreşti, organizate în ambele zile de weekend (sâmbătă, ora 14:00; duminică, ora 10:00).

Începând cu ora 15:30, Teatrul Odeon va prezenta spectacolul-lectură „Copilăria marilor muzicieni”, o incursiune emoţionantă în vieţile marilor compozitori, iar de la ora 19:20, artiştii Circului Metropolitan Bucureşti vor prezenta un minishow de acrobaţii. În cadrul acestui eveniment, spectatorii vor avea ocazia să se bucure de acrobaţii spectaculoase şi de jonglerii uimitoare care vor captiva atenţia tuturor.

Actorii Teatrului „Ion Creangă” vor prezenta atelierul de teatru pentru copii „Turtiţa năzdrăvană” sâmbătă, 1 iunie, între 16:30 şi 17:15, ce va stimula imaginaţia şi creativitatea celor mici, iar duminică, de la ora 16:00, vor aduce publicului spectacolul interactiv „Magia ghicitorilor”. Programul continuă duminică, de la 17:15, cu spectacolul de teatru de păpuşi „Capra cu trei iezi”, prezentat de Teatrul de Animaţie Ţăndărică, ce îi invită pe cei mici să redescopere universul lui Ion Creangă, iar Teatrul Metropolis va oferi momente de lectură, la ora 11:00, respectiv ora 12:00.

Serile acestui weekend vor fi animate pe Calea Victoriei de un program artistic pregătit de elevii Şcolii de Artă Bucureşti. Concerte de muzică populară, spectacole de dans modern şi concerte de muzică pop vor aduce un plus de energie sâmbătă, începând cu ora 17:45, şi duminică, de la ora 18:20.

Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului Bucureşti face parte din programul „Străzi deschise, Bucureşti – Promenadă urbană” cu expoziţiile permanente „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute”, „În apropierea sfinţilor. Frescele Mănăstirii Văcăreşti după 40 de ani”, respectiv expoziţia tematică „Comorile haznalelor istorice din Bucureşti”, ce recreează atmosfera Bucureştiului din perioada secolelor XVIII-XIX prin intermediul unor obiecte din ceramică, porţelan şi sticlă descoperite lângă Bisericile Sf. Dumitru, Mavrogheni, Hanul Serafim şi în Cartierul Evreiesc. Expoziţiile pot fi vizitate, în ambele zile de weekend, în intervalul orar 10:00-17:30.

Citește și: Cine este femeia care a contribuit la condamndarea lui Doland Trump: „Dacă povestea nu ar fi fost adevărată”

Program artistic pe Strada Bârcă de Ziua Copilului

În Sectorul 5, pe Strada Bârcă, între Calea Rahovei şi Strada Dumbrava Nouă, programul artistic „Străzi deschise” organizat de PROEDUS include activităţi şi spectacole variate dedicate publicului de toate vârstele.

Teatrul de Comedie va încânta locuitorii sectorului 5 cu spectacole interactive în ambele zile de weekend, începând cu ora 10:00, oferind momente pline de amuzament.

Spectacolele de lectură şi momentele muzicale oferite de Teatrul Metropolis propun, de asemenea, publicului clipe de relaxare şi interconectare, sâmbătă, de la ora 11:00, şi duminică, de la ora 16:00.

Pe 1 iunie, de la ora 16:30, dansatorii Studio B20&Zebrads Dance Academy vor prezenta un spectacol captivant de dans, urmat de un minishow de acrobaţii oferit de Circul Metropolitan Bucureşti, de la ora 17:00.

În seara zilei de sâmbătă, 1 iunie, artiştii Teatrului de Animaţie Ţăndărică vor aduce la viaţă povestea „Motanului încălţat” într-un spectacol de teatru de păpuşi, între orele 18:00 şi 19:00. Seara va continua cu un show de dans artistic prezentat de Alexandra Vasile, de la ora 19:00, completând o zi plină de divertisment pentru publicul bucureştean şi turişti.

În ziua de duminică, 2 iunie, activităţile special gândite pentru cei mici îi vor ţine ocupaţi şi le vor activa imaginaţia, de la ora 11:00, în atelierul interactiv pregătit de Muzeul Naţional al Literaturii Române. Între orele 15:30-16:00, Circul Metropolitan Bucureşti îi va introduce pe cei mici în lumea fascinantă a acrobaţiilor.

Programul dedicat copiilor continuă, de la ora 17:00, cu ateliere reCreative, respectiv ora 18:00, cu un atelier de lectură interactivă pentru copii, acţiuni prezentate de Biblioteca Metropolitană Bucureşti.

De asemenea, în ultima zi weekend, echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov vor anima traseul pietonal „Străzi deschise” din sectorul 5 cu demonstraţii susţinute între orele 10:00-19:00.

Citește și: Gerard Pique, probleme cu autoritățile spaniole! Fostul jucător al echipei FC Barcelona este inculpat într-un dosar de corupţie

Program artistic pe Strada Bârcă de Ziua Copilului
Cum pot sărbători bucureștenii Ziua Copilului în 2024?[Sursa foto: freepik]

Restricţii rutiere de Ziua Copilului pe Calea Victoriei

În weekendul 1-2 iunie 2024, pe durata restricţiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe segmentul de drum Bulevardul Dacia, strada Ştirbei Vodă, strada Ion Câmpineanu, Bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societăţii de Transport Bucureşti va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

În weekendurile în care se desfăşoară evenimentul „Străzi deschise, Bucureşti – Promenadă urbană”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopţii până dimineaţa (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23:00 până la ora 09:00.