Românii sărbătoresc Învierea Domnului pe 20 aprilie în 2025, iar cu această ocazie se vor bucura de o minivacanță începând din Vinerea Mare, 18 aprilie și până în a doua zi de Paște, pe 21 aprilie. În acest weekend prelungit, ei vor petrece momente de neuitat alături de cei dragi și vor avea ocazia să participe la evenimente inedite, printre care târguri, concerte, stand-up comedy, proiecții de film și piese de teatru. Iată locurile și activitățile pe care nu trebuie să le rateze în următoarele zile.
Târgul de Paște „ Tradiții de Flori și Sărbători ” se desfășoară în Parcul Herăstrău până pe 21 aprilie 2025. Cu această ocazie, locuitorii orașului se vor bucura de o varietate de produse tradiționale și de artizanat, delicii culinare autohtone, demonstrații meșteșugărești, ateliere creative pentru copii, spectacole de teatru, recitaluri live și muzică ambientală de sezon. Intrarea este liberă, iar evenimentul este deschis publicului între orele 10:00 și 21:00.
Bucureștenii și turiștii vor putea urmări filmul ”The Stright Story” duminică, 20 aprilie 2025, la Trei Bețivi Bar, de la ora 18:00. Acesta spune poveste a doi frați: unul este bolnav, iar celălalt străbate Statele Unite ale Americii cu ajutorul unei mașini de tuns iarba pentru a-l vedea. Intrarea este liberă.
Târgul de Paște de la Craiova este vedeta acestei perioade, deoarece a reușit să transforme Parcul Nicolae Romanescu într-un loc desprins din povești. Marele eveniment va bucura miile de vizitatori până pe data de 1 mai. Acesta a pus încă o dată orașul pe lista destinațiilor recomandate de European Best Destinations. Tema pentru anul 2025 este „Carnavalul Primăverii”, astfel că peste tot se găsesc măști și decoruri pline de culoare. Bărcile de pe lac au fost transformate în gondole, fapt ce contribuie semnificativ la crearea unei atmosfere de poveste în parc. De asemenea, căsuțele colorate, cu delicii culinare, produse tradiționale și obiecte festive, spectacolele și copacii frumos decorați vor impresiona cu siguranță vizitatorii. O nouătate pentru 2025 ar fi proiecțiile pe apă, despre care Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, spune că „nu s-au mai văzut niciodată în Europa de Est”.
Târgul de Paște de la Sibiu reușește să surprindă vizitatorii în fiecare an cu decorurile impresionante, căsuțele frumos colorate, la care se găsesc produse și obiecte festive, dar și cu atracțiile și activitățile pentru cei mici. În 2025, organizatorii au pregătit 50 de căsuțe pentru expozanți, unde sibienii și turiștii vor descoperi delicii culinare, printre care miere, clătite, produse de patiserie și alte dulciuri, decorațiuni de Paște și din ceramică, ouă încondeiate, bijuterii, jucării și alte obiecte specifice sărbătorii.
Târgul de Paște din Timișoara se desfășoară în perioada 23 martie- 23 aprilie în Piața Sfântul Gheorghe și în Piața Libertății. Cu această ocazie, orașul a fost împânzit de decoruri florale spectaculoase, cu tematică de Paște. Vizitatorii vor descoperi în Piața Libertății 16 truckuri și 32 de căsuțe cu delicii culinare și produse artizanale, dar și carusele, eurojumper, fotobooth și trenulețul Iepurașului, care are gara în Piața Unirii. În Piața Sfântul Gheorghe a fost amenajat un spațiu special pentru copii, care impresionează prin decorurile cu iepurași, ouă de Paște și oițe colorate, dar și prin activitățile care asigură distracție la cote maxime în fiecare zi. Evenimentul va fi deschis doar luni în minivacanța de Paște, când va avea loc și concertul lui Damian Drăgici.