- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Cinema în aer liber, activități sportive, ateliere pentru copii sau spectacole de improvizație sunt doar câteva dintre activitățile la care pot participa bucureștenii în perioada 12-14 august 2022. Vă invităm să alegeți dintre recomandările noastre dacă nu doriți să stați în casă.
Ce faci vineri, 12 august 2022, în București?
Outflow – Live at The Pub
Pe data de 12 August, trupa Outflow din Cluj, cheamă toți iubitorii de muzică live, consumatorii de energie transmisă de muzica rock și nu în ultimul rând, fanii trupei Metallica, la un concert Metallica Experience în The Pub Universității.
În povestea lor de până acum, băieții s-au făcut remarcați prin participarea și calificarea în semifinala concursului Eurovision 2022 precum și prin concertul din cadrul City Rocks 2021, cel mai mare flashmob de instrumente din estul Europei.
La începutul anului 2022, trupa Outflow a lansat piese ce vor apărea curând și pe primul album, precum “Running in Circles” sau “Stressed to be Obsessed”. (piese disponibile pe toate platformele de streaming).
M5 – Magistrala Drumul Taberei
Vineri, 12 august 2022, de la ora 21:00, bucureștenii sunt invitați în Grădina cu Filme – Cinema & More (Piața Alexandru Lahovari 7), la performance-ul „M5 – Magistrala Drumul Taberei”, după Cormac McCarthy, în regia lui Alexandru Nagy, cu Radu Catană și Laur Drăgan.
Spectacolul a fost selectat în cadrul Open call-ului de teatru independent@ Grădina cu Filme – Cinema & More, de către un juriu format din Florentina Bratfanof, Rozana Mihalache și Chris Simion-Mercurian.„M5 – Magistrala Drumul Taberei” este un performance despre credință, într-o societate care și-a pierdut-o. Încercarea de a vedea dincolo de realitate rămâne un obiectiv greu de atins, un fel de tărâm al făgăduinței care ne este promis dar se lasă așteptat, poate ca și o nouă Magistrală.”
Ce faci sâmbătă, 13 august 2022, în București?
Creaturi ascunse
Muzeul Naţional de Istorie Naturală ,,Grigore Antipa” găzduiește „Creaturi ascunse”, o expoziție temporară care te provoacă să descoperi universul fascinant al unor misterioase creaturi! Expoziția pune la dispoziția vizitatorilor informații despre obiceiurile și principalele lor caracteristici, cum se adaptează ele la mediul înconjurător, rolul pe care-l joacă în ecosistem, precum și modul în care specialiștii le studiază.
„Pentru animale lucrurile sunt… simple: fie ești pradă, fie ești prădător. Multe detalii de formă, culoare sau comportament permit viețuitoarelor să se ascundă, fie pentru a scăpa cu viață, fie pentru a se apropia nevăzute de pradă. Expoziția „Creaturi ascunse” arată cum se ascund diferite animale, unele ducându-și viața în întuneric, altele ascunzându-se în văzul tuturor, iar altele folosind chiar mici trucuri cu care să-și amăgească dușmanii” – dr. Luis Ovidiu Popa, directorul Muzeului Naţional de Istorie Naturalӑ ,,Grigore Antipa”.
Altă oră de dans!
Spectacol „Altă oră de dans” este produs, realizat, interpretat, improvizat și adaptat de Răzvan Rotaru și Filip Stoica de la trupa „Scuze, noi”. Participanții la eveniment vor dansa tot spectacolul, încercând tot felul de stiluri. Vor vorbi despre dualitatea și ipocrizia oamenilor, despre seriozitatea și comedia din viața tuturor.
Războiul nu are chip de femeie – spectacol de teatru
Sâmbătă, 13 august 2022, de la ora 21:00, bucureștenii sunt invitați în Grădina cu Filme – Cinema & More (Piața Alexandru Lahovari 7), la spectacolul de teatru „Războiul nu are chip de femeie”, după Svetlana Aleksievici, dramaturgie Irina Sabău-Bălan, în regia Andei Drăgan, cu Ioana Cojocărescu, Ioana Pitic, Codruța Bonta, Sorana Eșanu, Cătălina Nichitin. Pe fundalul unor beat-uri de muzică alternativă cu ritmuri extrem contemporane, mixate live de către un Dj, spectatorul este pus în fața atrocităților pe care le întâmpină femeile în război, o realitate crudă și necosmetizată a vieții acestora; o realitate care, din nefericire, nu ne este străină în prezent.
Ce faci duminică, 14 august 2022, în București?
Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană
Cel mai amplu proiect outdoor al Bucureştiului, „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” a pregătit pentru bucureşteni o nouă serie de weekenduri cu zone pietonale temporare şi activităţi educaţionale şi artistice în perioada 30 aprilie – 16 octombrie 2022.
Citeste si: Concert James Arthur la Bucureşti, pe 16 august 2022: Condiţii de acces şi bilete
Evenimentul se desfășoară în cinci zone pietonale centrale (Calea Victoriei și străzile adiacente, Piața George Enescu, Piața Universității, bulevardul Unirii și şoseaua Kiseleff), iar organizatorii au în plan extinderea zonelor pietonale şi în afara centrului oraşului, pe mai multe străzi din cele şase sectoare ale Capitalei. Evenimentele sunt grupate pe traseele pietonale ale proiectului astfel:
Zona 1 – Palatul CEC – Muzeul de Istorie al României// Teatru;
Zona 2 – Teatrul Odeon – Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”// Teatru, Muzică;
Zona 3 – Magazinul Muzica// Literatură, Proiecte participative;
Zona 4 – Biserica Kretzulescu// Muzică, Dans;
Zona 5 – Muzeul Național de Artă al României// Arte vizuale;
Zona 6 – Piața „George Enescu”// Activități pentru copii;
Zona 7 – Hotel Radisson// Teatru;
Zona 8 – Hotel Golden Tulip// Arte vizuale;
Zona 9 – Şoseaua Kiseleff// Sport & agrement, Arte vizuale.
Humans| Bodies| Images – spectacol de dans de Ioana Marchidan
Conceptul spectacolului Humans| Bodies| Images a fost dezvoltat pornind de la experiența personală a coregrafei Ioana Marchidan în anii de pregătire în școala de balet și extins către o perspectivă mai largă care cuprinde impactul pe care îl are body shaming-ul în prezent. Spectacolul chestionează felul în care ne raportăm la corp în artă, în fashion, în mass media, în educație și în cadrul familiei.
Proiecție Film: Polițist, Adjectiv (2009)
Un film subtil și subversiv, premiat național și internațional la Cannes cu Premiul Fipresci și cu Premiul Juriului, la Barcelona cu premiul pentru Cel mai bun film de lung metraj la Festivalul l’Alternativa. În Turcia a câștigat Taurul de Aur și a devenit cel mai bun film de lung metraj la Premiile Gopo. Intrarea la eveniment este liberă!
Radu Pietreanu – One Man Show
Pe 14 august, facem o pauză de la atâtea griji și ne luăm o parte din „Vacanța Mare”. Radu Pietreanu vine în One Man Show-ul ca să dea cu zâmbete în noi. Sau cu râs, hohote de râs. Faceți-vă timp să zâmbiți în acest weekend.