Indiferent de vremea de afară, în weekend trebuie să avem parte de relaxare, timp petrecut cu familia sau prietenii și un motiv bun pentru a ne încărca bateriile pentru săptămâna ce urmează.
White Mahala
White Mahala va susține un al doilea concert memorabil! Evnimnetul va avea loc la Grădina Urbană Herăstrău.Trupa
Categorii de bilete
Bilete VIP (masa in fata scenei): 70 Ron
Bilete acces general cu loc la masa/pufi: 50 Ron
Regulament eveniment
Spectacol de teatru: GENERAȚII – MOȘTENIREA TĂCUTĂ
Vineri, 5 august 2022, de la ora 21:00, bucureștenii sunt invitați în Grădina cu Filme (Piața Alexandru Lahovari 7) la spectacolul „Generații – Moștenirea Tăcută”, care propune utilizarea teatrului ca mediu intrinsec de anulare a barierei dintre generații prin valorizarea procesului de împărtășire a poveștilor (despre „figurile legendare” dintr-o familie/comunitate) și a experiențelor cu valoare identitară, care pot insufla sentimentul de apartenență pentru generații diferite de oameni. Spectacolul este recomandat părinților, bunicilor și tinerilor.
Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană
Cel mai amplu proiect outdoor al Bucureştiului, „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” a pregătit pentru bucureşteni o nouă serie de weekenduri cu zone pietonale temporare şi activităţi educaţionale şi artistice în perioada 30 aprilie – 16 octombrie 2022.
Evenimentul se desfășoară în cinci zone pietonale centrale (Calea Victoriei și străzile adiacente, Piața George Enescu, Piața Universității, bulevardul Unirii și şoseaua Kiseleff), iar organizatorii au în plan extinderea zonelor pietonale şi în afara centrului oraşului, pe mai multe străzi din cele şase sectoare ale Capitalei.
Ateliere de ţesut la Muzeul Nicolae Minovici – Categoria de vârstă 14-18 ani
Muzeul Municipiului București invită bucureștenii să se înscrie la programul educativ „Iute ca suveica” -> ateliere de țesut dedicate tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani. Atelierele de țesut pentru categoria de vârstă 14-18 ani vor avea loc în zilele de sâmbătă, 16 iulie, 6 august și 20 august 2022, 10.00-14.00.
Robin and The Backstabbers
Robin and the Backstabbers este o trupă românească de rock formată în 2010 la inițiativa lui Andrei Robin Proca. Formația s-a bucurat de o popularitate ridicată încă de la debut, câștigând Premiul Publicului la ediția din 2010 a competiției Stufstock Newcomers. A concertat în toate orașele semnificative din România (București, Timișoara, Cluj, Galați, Iași, Brașov, Constanța, Târgu Mureș etc.), bifând și o apariție în Republica Moldova, în cadrul festivalului Acoperire Culturală, și a cântat în deschiderea unor formații precum Whitest Boy Alive, Obits, British Sea Power și Reptile Youth.
Categorii de bilete
Bilete VIP (masă în fata scenei) – 90 Lei
Bilete cu loc la masa – 70 Lei
Regulament eveniment
Spectacol de teatru: Doi într-un butoi
Spectacolul „Doi într-un butoi”, vorbește despre relațiile interumane într-o comunitate mică, pe cale de dispariție, despre echilibrul fragil dintre tradiție și modernitate, dintre lumea satului și mirajul orașului, despre relația omului cu divinitatea în momente de cumpănă.
Echipa artistică a spectacolului „Doi într-un butoi”: Florina Gleznea, actriță independentă, cu nominalizări și premii la festivalurile naționale de teatru, cu roluri interpretate pe scena teatrelor publice și private; a luat premiul de interpretare feminină la Festivalul Undercloud 2022, pentru rolul Emma din acest spectacol. George Rotaru, actor independent, are la activ roluri în spectacole jucate pe diverse scene și participări în festivaluri. Florin Liță, regizor, a montat spectacole pe scenele teatrelor private și de stat și este selectat acum în programul 9G al TNB.
Descoperă Cartierul Evreiesc – tur ghidat prin Bucureşti
Bucureştiul a avut una din cele mai importante comunităţi evreieşti din estul Europei. În perioada interbelică, populaţia evreiască reprezenta aproximativ 10% din populaţia bucureşteană. Evenimentele din timpul celui de-al doilea război mondial, precum şi emigrarea spre Israel din timpul regimului comunist, au făcut ca astăzi comunitatea evreiască să aibă undeva la 3000 de membri.
Citeste si: Summer Well 2022: Tot ce trebuie să ştii despre festivalul din 12-14 august
Bucureștenii sunt invitați să se plimbe virtual prin ceea ce a mai rămas din cartierul evreiesc în urma demolărilor din anii ’80: străduţe liniştite, străjuite de case cochete, cu mici curţi sau grădini. Vor descoperi împreună povestea formării comunităţii evreieşti în Bucureşti şi vor vorbi despre Sinagoga Mare, fondată la jumătatea secolului al XIX-lea de către evreii polonezi. Vor trece pe lângă şi vor discuta despre Templul Coral, copie după Sinagoga Tempelgasse din Viena. Plimbarea se încheie lângă Biserica Sfântul Mina.
Concert – Sound Affairs
Duminică, 7 august 2022, de la ora 20:30, bucureștenii sunt invitați în Grădina cu Filme – Cinema & More (Piața Alexandru Lahovari 7) la concertul SOUND AFFAIRS, un proiect muzical imaginat de interpreta Ruxandra Zamfir împreună cu chitaristul Sorin Romanescu, care propune o călătorie prin istoria fascinantă a muzicii secolului XX, de la blues și jazz swing, până la funk.