- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Ce gătește Saveta Bogdan în perioada Postului Paștelui: „Împart cu cei care nu au pe masă o mâncare gătită și caldă”

Saveta Bogdan, una dintre cele mai apreciate interprete de muzică populară de la noi, a dezvăluit ce gătește în perioada Postului Paștelui. Artista are mereu mâncare pregătită de ea în frigider, iar adesea o împarte și cu vecinele pensionare din blocul în care locuiește. Vedeta se mândrește cu rețete simple, dar pline de savoare, datorită a trei ingrediente speciale, care nu îi lipsesc din bucătărie. Iată care sunt acestea.

Ce mâncăruri pregătește Saveta Bogdan în perioada Postului?
Saveta Bogdan este o gospodină desăvârșită și are mereu în frigider mâncare gătită. În perioada postului, vedeta are câteva feluri de mâncare pe care le preferă, printre care salata orientală sau mâncărica de spanac. Îndrăgita interpretă mărturisește că reușește să pregătească o mulțime de bunătăți, adâugând trei ingrediente importante, mai exact cimbru, tarhon și busuioc.
„Acum, în Postul Paștelui, prepar mâncărică de spanac, în piață e mai scump, dar îl puteți lua la borcan, deja fiert, mai fac salată orientală, din cartofi fierți, ceapă, sare, măsline și puțin ulei de măsline, dar și multe salate de verdețuri, care sunt sățioase și sănătoase, conțin vitamine.
Mai fac mâncare de fasole, merge de minune cu castraveți acri sau varză murată călită și pilaf cu ciupercuțe și cu morcov.
Dar, mâncarea nu are absolut deloc gust, dacă nu pun cele trei ingrediente de bază: cimbru, tarhon și busuioc. Iar pe deasupra presar pătrunjel verde tocat mărunt”, spune Saveta Bogdan, pentru Click!.
Saveta Bogdan: „Ajut și eu pe cine pot, că doar nu mănânc cu zece guri”
Saveta Bogdan recunoaște că uneori gătește mai multă mâncare, deoarece obișnuiește să o împartă cu vecinele pensionare din bloc sau cu alte persoane care au nevoie de o masă caldă. „Ajut și eu pe cine pot, că doar nu mănânc cu zece guri, împart cu cei care nu au pe masă o mâncare gătită și caldă. Este bine să dăruiești, mai ales în Postul Paștelui. Eu am pensie, dar mai câștig bani și din muzică, așa că pot ajuta și pe cei singuri și cu probleme financiare.
Aici, în bloc, la noi, pe Calea Moșilor, au fost mari necazuri cu frigul, iarna asta, în casă erau cam 18 grade. Am sunat la primărie, dar mi s-a spus că au fost sparte țevile. M-am încălzit cu radiator electric, când vine factura, e dezastru!”, a mai spus Saveta Bogdan.