- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Ce i-a lipsit cel mai mult lui Leonard Doroftei, fiind orfan de tată: „Atunci când trăgea să moară, gândul lui a fost la cel mic”
Leonard Doroftei, primul român campion mondial la box profesionist în versiunea WBA, a fost invitat în cadrul emisiunii ”40 de întrebări cu Denise Rifai” și a făcut o serie de mărturisiri despre familie, carieră și eșecurile pe care le-a trăit de-a lungul vieții. Acesta și-a amintit de părinții și frații săi, precum și de copilăria pe care a trăit-o în orașul Ploiești și drumul parcurs pentru a ajunge un campion. Pierderea părinților săi a marcat două momente dureroase din viața sportivului, iar acum el a dezvăluit cum i-a ajutat pe cei dragi, dar și ce amintiri dragi are cu părinții săi.
Leonard Doroftei, despre lucrurile care i-au lipsit, fiind orfan de tată
Leonard Doroftei a rămas orfan de tată la vârsta de 6 ani. Tatăl său, Gheorghe Doroftei, a luptat pe front și s-a întors acasă semiparalizat.
„Îi lipsesc sfaturile și poveștile pe care ți le poate spune un părinte, povața pe care o poți auzi de la el, sfaturile de viață sau cum vede el în clipsa respectivă. Ai nevoie de părinte. Să vorbesc cu el despre box, să râd, să glumesc, aș fi vrut să îl cunosc mult mai bine. L-am cunoscut o perioadă. Am frânturi scurte așa de memorie cu tata, când ne-a făcut leagănul în zarzărul din spatele curții și de când tăia porcul. Am plâns foarte mult când a tăiat porcul de Crăciun, dar când mâncam șorici era bine.
Cred că ar fi fost cel mai mândru om care a existat pe pământul asta, să își vadă băiatul micuț campion. Fratele meu mi-a povestit că atunci când trăgea să moară, erau acasă, l-a chemat lângă el și i-a spus: „Ai grijă de Doru”. Gândul lui a fost la cel mic”, a povestit Leonard Doroftei.
Cum a fost copilăria lui Leonard Doroftei?
Leonard Doroftei a povestit în cadrul emisiunii ”40 de întrebări cu Denise Rifai” și despre frații săi. Aceștia au avut grijă de el în copilărie și l-au sprijinit atunci când a început să practice boxul. Acum, ei sunt pensionari, iar sportivul vorbește cu drag despre lucrurile pe care le-a învățat de la ei. Cu toate acestea, Leonard Doroftei spune că o lungă perioadă a stat mai mult singur, mai ales după ce frații lui au pornit pe propriul drum, iar mama lui era mai mereu internată în spital din cauza problemelor de sănătate.
„Frații mai mari, fiind mai mari s-au ajutat singuri (...).M-au ajutat prin faptul că trebuia să îmi fie teamă de ei. Trebuia să fiu cuminte și am fost un copil cuminte. Sora mea mă urechea mereu și mă învăța să fac curățenie în casă, să îmi pun lucrurile la loc, atât cât a fost, pentru că după o perioadă a plecat în altă parte. Am fost singur pentru că mama era în spital tot timpul. Mama s-a recăsătorit și a cumpărat o altă casă cu soțul, s-a mutat și eu am rămas în casa veche și am stat o perioadă lungă acolo singur. Fratele meu e pensionar, e mult mai bătrân decât mine. Sora, la fel, pensionară. Eu nu sunt bătrân, eu sunt puștan la gândire”, a spus Leonard Doroftei.
Leonard Doroftei mărturisește că frații lui au reușit pe cont propriu în viață, iar el și-a ajutat mama. „Pe mama am ajutat-o, i-am făcut o casă, casa în care a stat până a plecat dintre noi. Acum trebuie să merg să fac mormântul la cimitir. S-a făcut timpul să fac mormântul, pentru că i-am promis lucrul acesta”.
Mama lui Leonard Doroftei s-a stins din viață în 2016 în urma unor grave probleme de sănătate, iar atunci el a suferit un adevărat șoc. Acum, sportivul merge des la cimitir, își bea cafeaua acolo și vorbește cu cea care i-a dat viață. „Seara am venit în România. A doua zi de dimineață m-am dus (n.r. la cimitir). Vorbesc așa despre diferite lucruri, sărut-mâna, ce mai faci, cum ești, uite ce am făcut eu, ce vreau să fac, ce fac copiii, ce face Moni, ce face Flori, ce face Nenea. Vorbesc diferite lucruri, așa cum ar trebui să facă fiecare om cu părintele lui, atâta timp cât este în viață, nu după ce a trecut. Degeaba plângi la mormânt”, a mai declarat Leonard Doroftei.