• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Stiri mondene

Ce le cerea Dana Marijuana clienţilor? „Regina” hip-hop-ului din România vindea substanțe interzise şi minorilor

Dana Marijuana vindea droguri și copiilor
Dana Marijuana [Sursa foto: Instagram, colaj Radio Impuls]
Cei care voiau să cumpere substanțe interzise de la Dana Marijuana, ar fi fost obligaţi să scrie un cod la intrare. Pastila cu forma chipului personajului de desene animate are efecte letale.

Dana Marijuana avea o rețea bine pusă la punct și devenise cunoscută în Vama Veche. Ținta ei erau copiii. Pentru a le atrage atenția le vindea pastila ecstasy, denumită "super Mario" în trei culori. Pastila are un potențial letal, fiind foarte concentrată. Casa container a „reginei” hip-hop-ului din România din Vama Veche se transformase într-un veritabil magazin de substanțe interzise, spun surse din anchetă. Cântăreaţa le cerea clienţilor să nu-i scrie pe telefon, ca să nu existe dovezi ale tranzacţiilor.

Îi primea direct la "prăvălie", iar după ce vindea drogurile şi îşi lua banii, încuia containerul cu mai multe lacăte şi pleca. Alături de ea, alți doi suspecți au ajuns după gratii – Alin Cristi Neagu și Valentin Mugur Nicula. Înainte de a ajunge în arestul poliției, cei trei au fost transferați la Spitalul de Psihiatrie Palazu Mare, deoarece ar fi intrat în sevraj.

Dana Marijuana vindea droguri și copiilor
Dana Marijuana[Sursa foto: Instagram/ Dana Marijuana]

Ce este pastila „Super Mario', vândută de cântăreața Dana Marijuana? Era disponibilă în trei variante

Traficanții de droguri olandezi produc pastila de ecstasy “ Super Mario ”, special pentru copii, deoarece se folosește de notorietatea personajului principal din jocul video Nintendo. Această pastilă are un potențial letal, fiind foarte concentrată. În urmă cu doi ani, autoritățile belgiene au intrat în alertă după ce, la festivalul de muzică “Extrema Outdoor”, organizat în localitatea Houthalen-Helchteren, din provincia Limburg, au capturat o pastilă de ecstasy “Super Mario” care conținea o doză de 300 mg de MDMA (substanță activă).

Aceasta este de patru ori mai mare decât cantitatea de MDMA conținută în pastilele de ecstasy, vândute în mod uzual. Pastilele de ecstasy care conțin doze de MDMA care depășesc 125 mg/ comprimat au potențial letal pentru consumatori, în special pentru minori.

Citește și: Dana Marijuana, arestată preventiv pentru 30 de zile! Ce ascundea artista în containerul în care locuieşte

Cum a reacționat Cătălin Țone, fostul șef al Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate

Fostul șef al Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) București, Cătălin Țone a scris despre cazul Dana Marijuana: „ Dana Marijuana a fost mare întreprinzătoare. “A fost” pentru că acum e în conservare. S-a mutat din București, într-un container, în Vamă, pentru că “viața era prea scumpă”… și marfa. Pe container și-a scris numele, ca orice privatizare serioasă, ăsta fiind și codul, “Doamna Dana”. Păi cum să-i spună clienții minori unei patroane de 44 ani?! Și îi mergea bine treaba, avea marfă variată, pe toate gusturile: pastile “Super Mario”, molly, iarbă și niște praf de anestezic pentru cai.

Și pentru că era foarte romantică, se urca pe container să scruteze orizontul… de clienți și de girofar. Când pleca de la baracă, o fereca în lacăte, să nu atenteze careva la marfă și la încasări. E posibil ca repausul s-o ajute să scape de prăjeală”, a fost comentariul, amar, al fostului șef de la Antidrog.

"Să ne apărăm copiii de droguri!”, a concluzionat Cătălin Țone.

Cătălin Țone
Cătălin Țone[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Dana Marijuana, surprinsă la volan sub influența substanțelor interzise în stațiunea 2 Mai, în apropierea locului unde Vlad Pascu a provocat accidentul în care au murit doi tineri

DIICOT și Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța i-au percheziționat casa și au găsit cantități mari de droguri: „Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța, au documentat activitatea infracțională a trei persoane cercetate pentru trafic de droguri de risc și complicitate la trafic de droguri de risc. În sarcina uneia dintre persoane s-a reținut și comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și deținere de droguri de risc și mare risc. Persoanele în cauză au fost depistate, în noaptea de 21/22 august a.c., de către un echipaj de poliție rutieră al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, în timp ce se deplasau cu un autoturism, în stațiunea 2 Mai, iar, la controlul efectuat, au fost descoperite și ridicate aproximativ 100 de grame canabis (drog de risc).Ulterior, au fost puse în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară, în județele Constanța, Giurgiu și în municipiul București, fiind descoperite și ridicate 100 de comprimate de ecstasy (drog de mare risc), cantități de amfetamină (drog de mare risc), ketamină (drog de risc), 21 de comprimate ce urmează a fi analizate, precum și alte mijloace de probă.La datele de 22 și 23 august a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea celor 3 persoane, pentru 24 de ore, iar astăzi, 23 august, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu, precum și de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. F acem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție", se arată într-un comunicat.