Țânțarii reprezintă o adevărată problemă în anotimpul cald, deoarece românii nu se pot bucura în voie de serile de vară din cauza riscului de a fi mușcați.
Citește și: Ce piscine sunt deschise în București în 2023: Lista prețuri de intrare
Chiar dacă cei mai mulți folosesc rozmarinul în diverse preprate pentru un gust mai bun, acesta poate fi folosit și pentru combaterea țânțarilor. Planta poate fi poziționată atât în interiorul casei, cât și în grădină și ne ajută să scăpăm de țânțari, precum și de alte insecte.
Lavanda este una dintre cele mai îndrăgite plante decorative, iar acum o puteți folosi și pentru a avea un somn liniștit, fără teama de a nu fi mușcat de țânțari. Mirosul acesteia alungă chiar și muștele sau moliile, așa că tot ce trebuie să faceți este să vă masați mâinile cu lavandă pentru a vă feri de insecte.
Menta este una dintre cele mai populare plante pe care o folosesc românii în băuturi răcoritoare pe timpul verii, însă puțini știu că aceasta poate fi folosită și pe post de insecticid natural. Planta poate fi plantată în grădină, unde se va extinde destul de repede, dar și în ghiveci. Pe lângă mirosul acesteia care nu este agreat de insecte, o soluție din mentă și apă poate ucide și larvele.
Citește și: Cele mai frumoase plaje din Bulgaria pe care le poți vizita în 2023
Busuiocul este o plantă aromatică, al cărui ulei esențial poate ține țânțarii la distanță. Această plantă este folosită cel mai des în preparate pentru o aromă mai plăcută, însă are și alte beneficii dacă decideți să îl plantați într-un ghiveci din casa voastră sau chiar și în grădină. Busuiocul va trebui să fie plantat în fiecare an, îi place soarele și solul umed.
Petunia este una dintre cele mai îndrăgite plante de către români, așa că ea poate fi văzută în multe grădini sau chiar și în ghivece. Iubitorii plantelor decorative au la dispoziție mai multe soiuri din care pot alege în ceea ce privește înfrumusețarea casei, iar acum se pot bucura și de beneficiile acesteia. Petuniile sunt extrem de eficiente împotriva țânțarilor, dar și a altor tipuri de insecte.
Roinița este o plantă ce se aseamănă destul de mult cu menta, având totodată și o aromă plăcută de lămâie. Aceasta va atrage fluturi și albine în grădina voastră, însă va ține țânțarii departe. Roinița are proprietăți curative, nu trebuie să fie udată foarte des, are tendința de a se extinde destul de repede, nefiind o plantă greu de întreținut. Planta este destul de veresatilă, deoarece poate fi folosită și pentru vindecarea rănilor și tratarea mai multor afecțiuni.
Alte plante care te vor scăpa de țânțari vara aceasta sunt: cimbrul, regina nopții, pufuleții, mărarul, crăițele, condurul doamnei, gălbenele, mușcata, iasomia, cătușnica, iarba de lămâie, floarea de ață, iarba pisicii, salvia, usturoi și busuiocul cerbilor.