Prințul Louis, Prințesa Charlotte și Prințul George nu au voie să mănânce la masă cu părinții lor, Kate Middleton și Prințul William, în timpul sărbătorilor sau la cinele oficiale, iar de la această regulă nu se abat niciodată, indiferent de situație.
Fostul bucătar regal Darren McGrady, care a lucrat atât pentru regretata Regina Elisabeta a II-a, cât și pentru Prințesa Diana, a declarat pentru Harper’s Bazaar că cei trei copii regali trebuie să păstreze anumite reguli stricte. Ei nu pot lua masa cu părinții lor la cinele oficiale sau în timpul sărbătorilor.
În primii ani, cei trei copii mâncau de obicei împreună cu bonele, la creșă, până când au fost suficient de mari pentru a respecta regulile de comportament la masă. „Copiii au mâncat întotdeauna la creșă până când au fost suficient de mari pentru a se comporta corect la masă”, a spus McGrady. Bonele aveau controlul asupra meniului și se asigurau că mesele lor erau echilibrate, conținând multe legume sănătoase. De asemenea, bonele le introduceau treptat în meniul lor și feluri de mâncare specifice adulților, pentru a-i familiariza cu gusturile variate. Darren McGrady a dezvăluit că nu era ușor să-i facă pe Prințul William și pe Prințul Harry să consume legume în timpul meselor regale. „Deși să îi faci pe Prințul William și pe Prințul Harry să mănânce legume nu a fost o sarcină ușoară”, a spus el. Chiar și așa, Prințesa Diana obișnuia să îi răsfețe pe băieți ocazional, ducându-i la fastfood ca o formă de recompensă. McGrady, care a servit-o pe Regina Elisabeta timp de 15 ani, a dezvăluit și câteva detalii interesante despre dieta reginei. Potrivit acestuia, Regina evita în mod obișnuit alimentele bogate în amidon, precum pastele sau cartofii, singura excepție fiind cinele de stat, când aceste preparate puteau fi incluse în meniu. În mod obișnuit, la mesele ei se serveau două tipuri de legume alături de o sursă de proteine, cum ar fi peștele sau puiul la grătar. Regina avea, de asemenea, o preferință pentru fructele proaspete, dar le consuma într-un mod foarte specific. De exemplu, mânca bananele doar tăiate în felii mici și servite cu furculița. În ceea ce privește dulciurile, Regina Elisabeta era cunoscută pentru pasiunea ei deosebită pentru prăjitura cu biscuiți cu ciocolată.