Dragobetele este o sărbătoare cu o mare însemnătate pentru români, fiind celebrat în fiecare an pe data de 24 februarie.
Citește și: De Dragobete, pe 24 februarie 2024, este Lună Plină: Ce este bine să faci pentru a avea noroc în dragoste
Creveții în sos de vin sunt o rețetă extrem de potrivită pentru Dragobete 2024. Cei cărora le plac fructele de mare pot face acest preparat într-un timp foarte scurt și cu puține ingrediente. Pentru a face această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente: 500 de grame de creveți prospeți, 2 ardei iuți uscați, o mână de pătrunjel proaspăt, o cană de vin alb demisec, ulei de măsline, lămâie și puțin usturoi.
Modul de preparare: Pentru a preparata această rețetă trebuie să începeți prin a curăța creveții, pe care îi stropiți ulterior cu puțină zeamă de lămâie. Într-o tigaie cu fundul gros se încinge uleiul de măsline, peste care se pune ardeiul tocat și jumătate din cantitatea de usturoi. Ulterior, se adaugă creveții care se lasă la prăjit pe fiecare parte, iar atunci când sunt aproape gata se pun usturoiul rămas și patrunjelul tocat.
Pastele se numără printre cele mai apreciate preparate în rândul îndrăgostiților, astfel că de Dragobete 2024 îți poți surprinde partenerul cu o porție de paste cremoase cu roșii și parmezan. Dacă vrei să pregătești această rețetă pentru tine și persoana iubită ai nevoie de următoarele ingrediente: 500 g paste, 750 g rosii pasate, 200 ml smantana pentru gatit, 50 g parmezan, 3-4 linguri ulei de masline, 3 catei de usturoi, 1 ceapa mare tocata marunt, 1 lingura ierburi aromatice, 1 legatura patrunjel, putina sare.
Modul de preparare: Cei care aleg să pregătească această rețetă trebuie să înceapă cu sosul, așa că vor pune uleiul de măsline în cratiță, peste care se pune ceapa tocată, puțină sare și ierburile aromatice. Ceapa se călește pentru aproximativ 5 minute, până când se înmoaie. Ulterior, se pun usturoiul și roșiile pasate. Sosul trebuie să fie lăsat să fiarbă pentru aproximativ 10 minute. Când sosul a fiert se pot adăuga smântăna pentru gătit și parmezanul. Odată ce sosul este gata se pune pătrunjelul și se fierb pastele. La final, sosul se pune peste pastele fierte, iar preparatul poate fi servit.
Citește și: Dragobete 2024: Pe ce dată se sărbătorește ziua iubirii la români? Tradiții și obiceiuri
Tiramisul este unul dintre cele mai apreciate deserturi în toată lumea, ce poate fi preparat cu puține ingrediente într-un timp foarte scurt. Cei care doresc să își răsfețe partenerul cu ceva dulce au nevoie de următoarele ingrediente: 500 g mascarpone, 500 ml cafea îndulcită, 400 g pișcoturi, 8 linguri de zahăr, 5 ouă separate, 3 linguri de cacao, esență de vanilie și puțină sare.
Modul de preparare: Prima dată se bat albușurile cu un praf de sare, până devin spumoase și tari. Peste albușuri se pun 4 linguri de zahăr, care se bat până se formează o bezea. Separat, se amestecă foarte bine gălbenușurile, cu zahărul rămas și esența de vanilie, iar la final se pune și mascarpone. Se amestecă ușor albușurile și gălbenușurile. Odată ce crema este gata se poate asambla tortul. Pe o tavă se pune un strat de pișcoturi înmuiate în cafea îndulcită, peste care se adaugă un start de cremă. Cu ajutorul unei site se pune puțină cacao, urmând ca apoi să se pună și cel de-al doilea strat de pișcoturi cu cremă. La final, tortul se pune la frigider pentru câteva ore.
Tortul Red Velvet este potrivit pentru orice ocazie, dar mai ales pentru a celebra iubirea de Dragobete 2024. Pentru blat aveți nevoie de 250 g zahăr, 300 g făină, 4 ouă, 260 g lapte bătut, 120 g de unt la temperatura camerei, o lingură de oțet, esență de vanilie, 10 g cacao, puțină sare, o lingură de colorant roșu pudră și o linguriță de bicarbonat de sodiu. Pentru cremă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 600 g cremă de brânză, 400 ml de frișcă neîndulcită și 160 g zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Modul de preparare: Pentru început se amestecă untul cu zahărul până se formează o cremă, peste care se adaugă treptat ouăle. Ulterior se pun pe rând laptele bătut, sarea, esența de vanilie, oțetul, cacao, făina, iar la final bicarbonatul de sodiu și colorantul roșu. Compoziția se pune într-o tavă unsă cu ulei și se pune la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 55 de minute. Pentru cremă, se amestecă zahărul cu crema de brânză, peste care se pune frișca și se bate totul cu un mixer. La final, blatul se taie în trei secțiuni și se pune crema.