După vacanța de sărbătoarea de Sfânta Maria Mare începe sezonul nunților. Nunțile se pot face până la intrarea în postul Crăciunului, la jumătatea lunii noiembrie. Puține persoane știu însă ce se spune despre cei care fac nuntă în luna octombrie.
Din cele mai vechi timpuri, octombrie a fost considerată una dintre cele mai prielnice luni pentru nunți, deoarece în mijlocul anotimpului de aur Biserica Ortodoxă sărbătorește o mare sărbătoare- Mijlocirea Preasfintei Maicii Domnului (14 octombrie) și din obiceiurilor și tradițiilor străvechi, există superstiții de nuntă pentru luna octombrie care spun că cei care se căsătoresc în această perioadă vor avea parte de dragoste și belșug, iar acesta este un prilej excelent pentru partenerii de cuplu care își doresc să înceapă un nou capitol în viață
Dacă vor avea ploaie la nuntă, mirii vor avea parte de belșug și bogăție – așadar, nu trebuie să fie supărați dacă vremea este astfel. Iar în cazul în care pe drumul spre biserică vezi un curcubeu, căsnicia va fi una fericită. Florile pentru buchetul miresei sau din decorul nunții trebuie atent alese pentru că au o semnificație aparte, încă din cele mai vechi timpuri. De exemplu, florile de portocal sau cele de lămâiță simbolizează puritatea, în vreme ce trandafiri semnifică dragostea și iubirea pasională. Ghioceii sunt strâns legați de ideea de speranță, iar crinii reprezintă un simbol al regalității. Unele superstiții avertizează asupra combinației dintre roșu și alb, deoarece se spune că aduce ghinion. În tradiția populară românească se evită calele, garoafele, trandafirii galbeni sau rochița rândunicii. Însă, și în ceea ce privește florile, lucrurile pot fi diferite în funcție de cultură sau zonă geografică.