Cristian Ciauşu a fost desemnat câștigătorul concursului de talente, obținând cele mai multe voturi din partea publicului și câștigând astfel premiul de 120.000 de euro. Brăileanul de 14 ani a reușit să aducă pe scenă magia muzicii tradiționale românești, captând inimile telespectatorilor și ale juriului.
"Eram într-o tensiune constantă, dar s-a transformat în încântare. În fiecare zi, am stat în camera de hotel și am repetat ore întregi. Este un triumf al meu și o bornă în cariera mea”, a spus Cristian Ciaușu.
Faptul că a impresionat prin felul în care cântă la nai, este cu atât mai remarcabil cu cât Cristian Ciaușu suferă de o boală gravă. Mai exact, el suferă de astm, o boală care împiedică respirația normală: „La 6 ani am fost diagnosticat cu astm.
Deși mulți au lăudat talentul tânărului, au existat și voci care îi contestă valoarea, fiind de părere că nu el merita trofeul și premiul. Sistemul de votare al concursului a fost pus sub semnul întrebării de mulți telespectatori. Criticii susțin că votul publicului nu reflectă întotdeauna adevăratul talent al concurenților și că popularitatea și mobilizarea pe rețelele sociale pot influența semnificativ rezultatele. Călin Geambașu nu înțelege de ce lumea tinde să ridiculizeze pe cineva după un succes, în loc să îl aplaude.
„Este o chestiune de șansă. Am observat că există tendința de a radicaliza, de a absolutiza cam în orice domeniu (fie în bine, fie în rău). Omul trebuie aplaudat, atâta vreme cât își face în mod autentic meseria și încurajat să devină și mai bun. Sunt instrumentiști fabuloși, care cântă în stradă sau în localuri mici, în multe țări din lume, așa că nu trebuie niciodată să ne uităm lungul nasului. Personal, am văzut câțiva astfel de instrumentiști în excursiile mele prin Occident, încă din anii 90 și început de anii 2000. Nivelul era cu mult peste tot ce știam sau văzusem pe la noi și, sincer, am rămas foarte impresionat. Din clipa aia am realizat că eu nu sunt nici pe departe un mare pianist (nici nu am fost vreodată), ci un om care știe să cânte nițel la pian, fiindcă asta am studiat la școală, alături de alți 1.000 de elevi, la diferite instrumente.Să nu uităm, totodată, că sunt mari instrumentiști și compozitori de nivel mondial care sunt autodidacți, Elton John, Eric Clapton, etc, deci, școala nu oferă o garanție a succesului. De aceea trebuie îmbrățișată șansa și pasiunea fiecăruia, indiferent dacă va câștiga numai un concurs sau dacă va ajunge artist de renume mondial. Cât timp e corect cu publicul", spune Călin Geambașu.
Citește și: Laurențiu Cazan sare în apărarea lui Cristian Ciaușiu. Ce spune despre prestația artistică a tânărului