• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Actualitate

Ce trebuie să știți dacă aveți o afacere în domeniu HoReCa?

Ce trebuie sa stii despre echipamentele HoReCa
Ce trebuie sa stii daca aveti o afacere in domeniul HoReCa
Industria HoReCa este una dintre cele mai competitive și dinamice industrii din lume cu privire la satisfacerea clienților.

HoReCa vine de la “Hoteluri, Restaurante și Cafenele” și este vorba despre o industrie și o piață aflată într-o evoluție continuă. În principal, nivelul așteptărilor clienților este unul ridicat, chiar într-o creștere continuă am putea spune. Tocmai din acest motiv, industria HoReCa este de asemenea o industrie aflată constant într-o schimbare și evoluție în funcție de cerințele pieței.

Fie că este vorba despre un hotel, un restaurant sau o cafenea clienții sunt din ce în ce mai exigenți atunci când este vorba despre calitatea serviciilor pe care le plătesc.

Iar pentru că majoritate serviciilor s-au scumpit în ultima perioadă, este normal că și așteptările oamenilor să fie mai mari având în vedere bugetul necesar pentru o vacanță și chiar pentru o seară în oraș. De la calitatea serviciilor hoteliere de cazare și până la gustul mâncării și calitatea băuturilor, fie că discutăm despre un hotel sau un local de buget sau despre locații de lux, așteptările sunt ridicate și reflectă cheltuielile necesare.

În ceea ce privește afacerile din domeniul HoReCa, pentru a putea îndeplini nivelurile de așteptări ale clienților, conducerea are datorită de a investi în produse de o calitate superioară, precum și în formarea și instruirea angajaților astfel încât aceștia să poată oferi clienților cele mai bune servicii.

Mâncarea este probabil unul dintre cele mai discutate subiecte din domeniul HoReCa. În general, clienții acestor servicii caută un meniu cât mai diversificat. Atunci când ieșim în oraș sau plecăm într-o vacanță, dorim să ne simțim bine din toate punctele de vedere.

Tocmai din acest motiv, căutăm și dorim să încercăm preparte noi, pentru a experimenta arome și combinații de mâncăruri care să ne surprindă plăcut. În majoritatea cazurilor, restaurantele și cafenelele reușesc să ofere clienților tot ce este mai bun pe piață, desigur în raport cu tarifele serviciilor.

Pe lângă mâncare, nu este trecută cu vederea nici atmosfera și ambianța dintr-un local. Confortul trebuie să fie pus pe primul loc din acest punct de vedere, pe lângă preparatele culinare sau băuturile servite.

În mod sigur, nimeni nu își dorește să cheltuie sute de lei pe mâncare și să stea pe un scaun inconfortabil și care crează dureri de spate după numai câteva minute. De la simplele scaune și până la iluminatul din încăpere sau muzica ambientală, fiecare astfel de factor și detaliu contează pentru un client în domeniul HoReCa.

Dacă mâncarea a fost comandată iar atmosfera este una plăcută și relaxantă, următorul aspect la care oamenii sunt foarte atenți, este timpul de așteptare.

Într-o vacanță, este vorba despre relaxare și timp liber petrecut făcând multiple activități. Două ore petrecute într-un restaurant din cauza unui timp de așteptare foarte ridicat, înseamnă timp pierdut care se poate folosi într-o mulțime de alte scopuri. Din fericire, timpii de așteptare dintr-un restaurant sau fost considerabil reduși datorită evoluției tehnologice. Automatizarea proceselor de comandă sau plata cu cardul, sunt lucruri care scand timpul de așteptare. În plus, există aparatura în bucătarii care ajută la o preparare mai rapidă a mâncării.

Un alt aspect care trebuie menționat, este curățenia și igiena. Înainte de a comanda și de a lua masa, clienții doresc să se asigure că se simt protejați împotrivă oricărui risc de contaminare sau de îmbolnăvire. Chiar dacă nu pot vedea cu ochii lor momentul în care se șterge praful, se curata cuptoarele, se igienizează băile sau se șterge pardoseală, micile detalii pot face diferență. Cu ochiul liber se poate vedea cât de bine a fost făcută curățenia și dacă există semnale care să indice faptul că mesele nu au fost curățate recent ori băile igienizate corespunzător, cu siguranță nu este un lucru care să ofere cinste respectivului local.

Pe piață, există o mulțime de echipamente HoReCa ce pot face diferență între un set de servicii de înaltă calitate și un set de servicii de care majoritatea oamenilor aleg să fugă. De la produse pentru curățenie și igienizare și până la echipamente pentru bucătărie, la numai un simplu click distanță, este disponibilă o  gamă extrem de variată de astfel de echipamente absolut necesare într-un restauranta, cafenea sau într-un hotel.

Atunci când pășesc într-o locație din industria HoReCa, clienții își doresc să se simță valorificați și chiar apreciați, să beneficieze de un tratament decvat și de respect. Un spațiu curat sau o simplă primire călduroasă din partea angajaților, poate conta extrem de mult pentru orice client al industriei HoReCa. Cu alte cuvinte, nu doar curățenia, preparatele culinare, simplul scaun sau muzica de pe fundal contează, ci și atitudinea angajaților poate face diferență. O interacțiune amiabilă și o adresare caldă sau atenția la preferințele și nevoile fiecărui individ în parte precum o recomandare a meniului, sunt aspecte care trebuie practicate în această industrie.

În concluzie, în industria HoReCa, satisfacerea așteptărilor clienților este vitală pentru succesul unei afaceri din acest domeniu. Calitatea serviciilor, variația și calitatea preparatelor culinare, atmosfera plăcută, timpul redus de așteptare, serviciile personalizate sau curățenia făcută corect, sunt doar câteva dintre aspectele cheie pe care clienții le așteaptă de la industria HoReCa, în special dacă cheltuiesc sume mari de bani pentru un sejur sau o masă. Dacă ești la conducerea unui astfel de business, pentru a te bucura de succes și pentru a construi o bază solidă de clienți fideli care să te recomande la rândul lor, este esențial să se învestească echipamente profesionale HoReCa și să te adaptezi în mod constant pentru a raspunde nevoilor și preferințelor clienților.