- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Având în vedere că tot mai mulți români sunt îngrijorați cu privire la efectele schimbărilor climatice și prețurile la energie, sistemele de climatizare cu pompe de cădură pot face economii substanțiale. Acestea devin tot mai populare în rândul românilor și reprezintă o soluție modernă și eficientă de încălzire, care este și o alternativă importantă la centralele pe gaz sau la sistemul de termoficare centralizat. Iată care sunt avantajele unui astfel de sistem și care sunt costurile pe care le implică.
Citește și: Prognoza meteo pentru a doua jumătate a lunii martie: Se întoarce iarna în România?
Cum funcționează un sistem de climatizare cu pompe de cădură?
Când vine vorba de alegerea unui sistem de încălzire românii trebuie să țină cont de eficiență, prețul facturilor lunare și nivelul de poluare.
Consumul de energie electrică pentru funcționarea unui sistem cu pompe de căldură este mult mai redus față de al altor sisteme disponibile pe piață.
Chiar dacă o astfel de investiție este destul de costisitoare poate face o diferență considerabilă în ceea ce privește costurile lunare. În prezent, sunt disponibile mai multe tipuri de pompe de căldură: pompe de căldură apă-aer, pompe de căldură apă-apă, pompe de căldură sol-apă și hibride, iar doritorii pot alege varianta cea mai potrivită pentru casa lor.Care sunt avantajele unei pompe de căldură?
Chiar dacă prețul unei pompe de căldură este destul de ridicat, aceasta vine cu un set de avantaje pentru cei care doresc să o achiziționeze. Iată care sunt acestea:
- este o soluție econologică de încălzire care folosește energie regenerabilă pentru producerea căldurii;
- reducerea costurilor pentru încălzirea locuinței;
- oferă o distribuție omogenă a căldurii în locuință;
- pompele de căldură sunt mai sigure decât sistemele de încălzire bazate pe combustie;
- sistemul de pompare a căldurii reduce emisiile de carbon și are o rată de conversie eficientă a energiei la încălzire;
- în perioadele cu vreme caldă, pompele de căldură pot răci locuința;
- asigură necesarul zilnic de apă caldă de consum;
- au o durată lungă de viață.