• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Stiri

Cele mai frumoase cabane din România: Peisaje de vis

Cele mai frumoase cabane din România: Peisaje de vis
Cele mai frumoase cabane din România [Sursa foto: Unsplash]
În cazul în care vrei să petreci câteva zile departe de oraș, iată care sunt cele mai frumoase cabane din munți. Peisajele sunt de vis în aceste locuri.

Atunci când ai o țară frumoasă ca a noastră, este foarte ușor să îți planifici vacanța chiar și pentru câteva zile. În cazul în care vrei să mergi la munte, ți-am pregătit o listă cu cele mai frumoase cabane pe care să le închiriezi alături de prieteni sau familie. Peisajele de poveste, liniștea și aerul curat vă vor asigura o experiență de neuitat în aceste locuri incredibile de la noi din țară. Iată cele mai bune locuri în care te poți caza dacă te pregătești pentru o vacanță la munte.

Citește și: Destinații exotice pentru Revelion 2024: Unde poți face plajă în plină iarnă?

Cele mai frumoase cabane din România: Peisaje de vis
Iată unde te poți caza dacă vrei să pleci într-o vacanță la munte[Sursa foto: Facebook]

Cele mai frumoase cabane din România

Cabana Mălăiești

Cabana Mălăiești este una dintre cele mai îndrăgite cabane de la noi, care strâge anual numeroși turiști datorită peisajului spectaculos în care este amplasată. Fie că vor să se cazeze aici sau doar fac un popas în timpul unui traseu montan, turiștii sunt de-a dreptul fermecați, deoarece este așezată pe o morenă a unei văi glaciare din Munții Bucegi, Valea Mălăiești, sub creasta

zimțată a Padinei Crucii și străjuită de Bucșoiu.

Cabana Vârfu Ciucaș

Cabana Vârful Ciucaș este o cabana modernă, ce strânge o mulțime de turiști, îndiferent de anotimp. Cadrul natural în care este amplasată le oferă vizitatorilor nuneroase privești superbe, pe care le pot admira și mai bine în timpul unor drumeții, fie către Culmea Zăganu-Gropșoarele, fie către Vârful Ciucaș. Turiștii au la dispoziție un restaurant cu preparate foarte bune, iar pentru a vizita cabana trebuie să facă rezervare din timp.

Citește și: Orașele din Europa cu cele mai frumoase târguri de Crăciun în 2023. Bucureștiul este și el pe listă

Cele mai frumoase cabane din România: Peisaje de vis
Care sunt cele mai frumoase cabane de la munte?[Sursa foto: Facebook]

Cabana Bâlea

Cabana Bâlea este situată pe malul lacului cu același nume, la o altitudine de 2034 de metri, iar mii de turiști se cazează an de an în acest loc de poveste. Dacă te gândeai să pleci într-o escapadă la munte pentru a scăpa de agitația din oraș, la Cabana Bâlea te vei bucura de liniște, aerul curat și priveliștile spectaculoase.

De asemenea, dacă ajungi în această zonă trebuie să admiri și Transfăgărășanul, lacul glaciar Bâlea, Cascadele Capra și Bâlea.

Cabana Berg

Cabana Berg este o locație impresionantă, situată în localitatea Păltinei, comuna Someșu Rece, și este formată din două corpuri de lemn, care respectă designul scandinav, cu geamuri mari, decor minimalist și elemente simple, dar spectaculoase. Acest loc este amplasat într-un spațiu de poveste, pe care turiștii îl pot admira în timp ce se relaxează în ciubăr.

Principalele atrcții turistice din zonă sunt: Așezarea fortificată de la Someșu Rece, Rezervația naturală Cariera Corabia, Biserica de lemn din Someșu Rece,  Lacul Gilău, Lacul Someșul Cald și Lacul Tarnița.

Cele mai frumoase cabane din România: Peisaje de vis
Cabanele din România, unde găsești peisaje de vis[Sursa foto: Instagram]

Cabana Bolboci

Cabana Bolboci se află pe Valea Ialomiței, lângă lacul Bolboci, și oferă cele mai frumoase priveliști turiștilor care decid să se cazeze acolo. Cei care decid să viziteze acest loc se vor bucura să vadă în drumul lor și Transfăgărășanul, considerat unul dintre cele mai frumoase drumuri din țară, Lacul Bâlea și Lacul Capra, unul dintre cele mai apreciate lacuri din Munții Făgăraș.

Nordland Cabin

Nordland Cabin este oaza de liniște de care ai nevoie în cazul în care te gândești să pleci într-o vacanță la munte. Această cabană îți va oferi liniștea de care ai nevoie, peisaje de vis, dar și o mulțime de facilități pentru o experiență de neuitat. Cu o combinație de rustic și modern, Nordland Cabin are cu siguranță multe de oferit turiștilor care vor să se reconecteze cu natura. Terasa este generoasă și oferă o priveliște impresionantă asupra Munților Apuseni, fiind situată la patru kilometri de o pârtie de schi și în apropierea multor restaurante tradiționale foarte bune. 

Citește și: Cât costă vigneta în Austria în sezonul de iarnă 2023-2024?

Cele mai frumoase cabane din România: Peisaje de vis
Cabanele din România pe care trebuie să le vizitezi iarna aceasta[Sursa foto: Instagram]

Cabana Piatra Singuratică

Cabana Piatra Singuratică se află în Munții Hășmaș, la altitudinea de 1504 de metri, și oferă o cazare foarte bună turiștilor care decid să își petreacă vacanța la munte. În anotimpul cald, turiștii pot sta chiar și la cort lângă cabana, pentru a se bucura de priveliștile de vis, în cazul în care nu găsesc locuri disponibile. Cadrul natural este cu adevărat spectaculos în acest loc, iar traseele care se pot face sunt accesibile pentru toți iubitorii muntelu i.

Porumbacu Tree House

Acest forest retreat, format din patru căsuțe suspendate și o sură cu famec, situate în satul Porumbacu de Sus, reprezintă destinația ideală pentru cei care sunt în căutarea unui loc fermecător, plin de armonie. Aceste căsuțe în copac de la poalele Negoiului au cucerit mii de turiștii datorită amplasării, dar și a modului în care au fost construite. Liniștea, mâncarea bună și potecile de munte pe care puteți cutreiera odată ce ajungeți la Porumbacu Tree House vor face din vacanța voastră o experiență cu adevărat inedită. 

Cele mai frumoase cabane din România: Peisaje de vis
Cele mai frumoase cabane din România 2023[Sursa foto: Instagram]

Cabana Valea Sâmbetei

Cabana Valea Sâmbetei este poziționată într-un cadru de poveste, în zona estică a Munților Făgăraș, iar turiștii ajung cel mai des aici în timpul drumețiilor. Cabana îți oferă o priveliște minunată asupra Văii Sâmbetei, asupra Fereastrei Mari a Sâmbetei și Colțului Bălăceni. Traseul către această cabană se parcurge destul de ușor, așa că mulți turiști aleg să facă un popas aici în timp ce încearcă să descopere frumusețile munților din țara noastră.