- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Atunci când vine vorba de atracții turistice, România are cu ce se mândri, astfel că poți descoperi locuri spectaculoase la tot pasul. Unele dintre cele mai apreciate destinații sunt chiar salinele din țara noastră, care sunt cu adevărat impresionante, dar au și beneficii extraordinare pentru sănătate. Turiștii sunt cuceriți de istoria și religia pe care le găsesc în aceste locuri, iar unii dintre ei aleg să le viziteze pentru tratamentul terapeutic în cazul în care se confruntă cu anumite afecțiuni.
Citește și: Unde găsești persoanele blocate pe WhatsApp?
Cele mai frumoase saline din România pe care merită să le vizitezi
Salina Slănic Prahova
Salina Slănic Prahova este una dintre cele mai apreciate destinații de acest fel din țară, datorită beneficiilor pentru sănătate, dar și cadrului de poveste în care se află, fiind înconjurată de dealuri și păduri de foioase.
Salina Târgu Ocna
Salina Târgu Ocna este a treia cea mai mare salină din țară, dar și una dintre cele mai vechi, fiind amplasată la o adâncime de 240 de metri și întinzându-se pe o suprafață de 13.000
de mp. În interior, lacul cu apă sărată și baza de turism și agrement construiesc un peisaj fascinant pentru orice turist. Această salină oferă condițiile ideale pentru relaxare, pentru a face sport în spațiile special amenajate, precum și pentru tratarea afecțiunilor respiratorii.Citește și: Când se deschide Târgul de Crăciun din Brașov în 2023?
Salina Turda
Salina Turda este înscrisă pe lista monumentelor istorice din Cluj și reprezintă una dintre cele mai apreciate atracții turistice din țara noastră.
Pe lângă beneficiile extraordinare pe care le are pentru sănătate, Salina Turda se remarcă și datorită vechilor utilaje medievale, care au fost bine conservate în mină, cum ar fi fierăria, crivacul și moara de sare. Turiștii care aleg să viziteze salina se pot bucura de mai multe spații în care pot face mișcare, relaxare într-o atmosferă de vis, dar și numeroase atracții, printre care și roata panoramică de unde se pot vedea stalactitele din sare, Altarul și Scara Bogaților.Salina Praid, Harghita
Salina Praid din Harghita este o mină de sare gemă, situată în bazinul munților Giurgiului, care strânge zilnic mii de turiști, datorită frumuseții sale, dar și beneficiilor pentru sănătate. Salina le pune la dispoziție vizitatorilor sute de mese și canapele din lemn, bufet, locuri de joacă pentru copii, o cafeanea și o mică biserică din lemn. Salina Praid este frecventată pur și simplu ca destinație turistică, dar și ca loc de tratament pentru cei care se confruntă cu boli respiratorii.
Citește și: Când se deschide Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca în 2023?
Salina Cacica
Salina Cacica poate fi descoperită în Bucovina, în comuna cu același nume, și este deosebită prin vechime, simplitate și spațiile generoase destinate vizitatorilor. Aerosolii salini, liniștea și amplasamentul fac din această destinație un loc ideal pentru cei care vor să descopere frumusețile țării, dar și pentru cei care se confruntă cu diverse probleme de sănătate. Prin galeriile săpate manual în masivul de sare se poate ajunge în Grota Piticilor şi în Sala de Bal, la o adâncime de 44 de metri.
Salina Ocna Sibiului
Salina Ocna Sibiului este una dintre cele mai apreciate destinații de la noi din țară, deoarece este amplasată într-un cadrul de poveste și oferă numeroase beneficii celor care se confruntă cu diverse probleme de sănătate. Mai mult chiar, în orașul Ocna Sibiului se află și Complexul Balnear cu același nume, unde turiștii beneficiază de condiții foarte bune de odihnă și tratament. De asemenea, turiștii trebuie să viziteze în această zonă și lacurile care s-au format pe locul altor saline, cum ar fi: Lacul Avram Iancu, Lacul Ocnița, Lacul Rândunica, Lacul Brâncoveanu, Lacul fără fund, Lacul Blata cu Nămol, Lacul Verde, Lacul Austel, Lacul Gura Minei și Lacurile din Ștrand- Horea, Cloşca și Crişan.