Moldova atrage anual milioane de turişti, datorită mânăstirilor. Multe dintre ele există datorită lui Ştefan cel Mare, care a ctitorit în această regiune 25 de biserici. Iată care sunt cele mai frumoase şapte mânăstiri din Moldova!
Mânăstirea Suceviţa
Mânăstirea Suceviţa a fost ctitorită de Mitropolitul Gheorghe Movilă între anii 1583 şi 1586, iar în anul 1993, UNESCO a inclus biserica "Învierea Domnului" din cadrul mânăstirii pe lista patromoniului cultural mondial. Arhitectura Mânăstirii Suceviţa îmbină elemente bizantine şi gotice, la care se adaugă elemente ale vechilor biserici din lemn din Moldova.
Mânăstirea Voroneţ
Mânăstirea Voroneţ este supranumită "Capela Sixtină a Estului" şi reprezintă una dintre cele mai faimoase ctitoriri realizate de Ştefan cel Mare.
Mânăstirea Putna
Aceasta este tot o ctitorire realizată de Ştefan cel Mare, între anii 1463 şi 1466. Potrivit legendei, locul a fost ales de către marele domnitor, după ce a lansat o săgeată de pe dealul situat în apropierea mânăstirii. Clădirea a fost construită chiar în locul în care s-a înfipt săgeata.
Mânăstirea Neamţ
Mânăstirea Neamţ este cel mai vechi şi cel mai mare aşezământ monahal din Moldova. Este atestată documantar din anul 1404, însă rădăcinile activităţii monahale datează încă din secolul al XII-lea.
Mânăstirea Moldoviţa
Originea acestei mânăstiri nu este cunoscută foarte bine, scrierile vechi amintind de ea încă din timpul Voievozilor Muşatini.
Mânăstirea Dragomirna
Mănăstirea Dragomirna este un complex mănăstiresc fortificat, construit în perioada 1602-1609 de către mitropolitul Anastasie Crimca al Moldovei.
Biserica Arbore
Biserica din satul Arbore a fost construită în anul 1502 de către hatmanul Luca Arbore şi se remarcă prin pictura exterioară superbă.