Toamna bate la ușă, iar sezonul rece se va instala mai repede decât mulți s-ar putea aștepta. Pe lângă schimbările de temperatură, trebuie să avem grijă și la schimbările care vor avea loc în corpul nostru.
Odată ce vremea începe să se răcească trebuie să avem și mai multă grijă la alimentație.
1. Struguri
Vinul roșu este cunoscut pentru beneficiile sale pentru sănătate. Strugurii ajută la reducerea riscului de formare a cheagurilor de sânge, scăderea colesterolului rău și menținerea tensiunii arteriale sănătoase.
Citeste si: Ananasul roz, creat după 12 ani de cercetări. Cât costă fructul exotic
2. Mere
Merele sunt cele mai populare la începutul toamnei. Este momentul în care ele pot fi consumate după ce au fost proaspăt culese. Merele sunt slab clorice, pline de antioxidanți, care întăresc sistemul imunitar si ne ajuta sa ne ferim de afecțiunile specifice toamnei.
3. Pere
Pe lângă gustul delicios și mulțimea de vitamine și nutrienți pe care le conțin, perele conțin carbohidrați și pectină, reglează tractul gastrointestinal și oferă un real ajutor sistemului tău imunitar.
4. Prune
Prunele sunt unele dintre favoritele sezonului. Aceste fructe sunt foarte bune pentru digestie, conțin printre cei mai mulți antioxidanți si sunt o sursa importanta de vitamina A, C si K, potasiu si fibre.
Prunele întăresc sistemul imunitar, reglează tensiunea arteriala datorita conținutului bogat in potasiu, stimulează memoria, previn bolile de inima.
5. Nucile
Nucile sunt perfecte pentru o gustare rapidă și sățioasă. Printre beneficii se numără reducerea colesterolului din corp, stimulează memoria, previn bolile de inima și ajută la sănătatea oaselor.
Citeste si: 31 iulie 2022: Ziua Avocado. Ce beneficii ne aduce pentru sănătate
6. Gutuile
Gutuile conțin o cantitate mare de vitamina C și ajută la îmbunătățirea imunității. Sunt ideală în această perioadă și ne feresc de răceli. Aceste fructe sunt cunoscute și pentru lupta lor împotriva anemiei, prin faptul că stimulează pofta de mâncare.
7. Rodiile
Rodiile sunt fructe ideale în diete și nu numai. Aceste fructe sunt bogate in antioxidanți care pot reduce riscul apariției complicațiilor cardiovasculare, precum atacurile de cord.