- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
România are multe de oferit atunci când vine vorba de obiective turistice create de natură. În țara noastră se află cascade spectaculoase, unice în lume, care cuceresc orice turist prim simpla cădere de apă, dar și datorită cadrului în care sunt amplasate. Acum că a venit perioada vacanțelor, românii aleg să le viziteze pentru a se bucura și de trasee montane deosebite. Iată 6 dintre cele mai frumoase cascade din România.
Cele mai spectaculoase cascade pe care trebuie să le vizitezi
Cascada Cailor
Cascada Cailor este cea mai mare cascadă din România, dar și una dintre cele mai spectaculoase. Aceasta s-a format pe versantul nordic al Munților Rodnei, prin topirea zăpezii și din ploi care se adună într-un lac glaciar. Celebra cascadă este vizitată an de an de mii de turiști, fiind extrem de apreciată pentru căderile de apă impresionante, de la 40 și de la 20 de metri.
Cascada Bâlea
Cascada Bâlea este una dintre cele mai spectaculoase și cele mai înalte cascade în trepte din România, cu o cădere de 60 metri. Aceasta este situată în Munții Făgăraș, între vârfurile Moldoveanu și Negoiu, la peste 1.200 metri altitudine, marcând treapta inferioară a circului glaciar Bâlea.
Mulți turiști aleg să viziteze acest loc atunci când ajung pe Transfăgărășan, în apropiere fiind și Cabana Bâlea.Cascada Vălul Miresei
Cascada Vălul Miresei se află în apropierea localității Răchițele, în Munții Apuseni și este formată în trei trepte. Acesta este cu adevărat spectaculoasă primăvara, atunci când începe să se topească zăpadă, dar și în perioadele în care plouă.
Apa pică de la 35 de metri înălțime, iar pe timp de iarnă peretele stâncos îngheață. Numele cascadei vine de la o veche legendă, potrivit căreia o târără mireasă a fugit în munți, refuzând să se mărire decât cu ciobănașul pe care îl iubea.Cascada Beușnița
Cascada Beușnița se află în Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, din județul Caraș-Severin și este vizitată anual de mii de turiști. Acesta s-a format sub forma unei succesiuni de cascade de la Râul Beu.
Cascada Văioaga
Cascada Văioaga se află și ea în Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa și se numără printre cele mai spectaculoase căderi de apă din țară. Turiștii pot ajunge la ea pe jos, dar și cu mașina pe un drum forestier de aproximativ 3 kilometri. De asemenea, pe același drum ajungi și la Cascada Beușnița, dar și la Lacul Ochiul Beiului, alte două creații impresionante ale naturii din Banat.
Cascada Urlătoarea
Cascada Urlătoarea se află în apropiere de Bușteni, la o altitudine de 1.100 m, iar pentru a ajunge la ea turiștii aleg să parcurg un traseu montan spectaculos. În apropierea ei se află și alte două cascade mai mici, Urlătoarea Mare și Urlătoarea Mică. Cascada poate fi vizitată în orice perioadă a anului, însă este mai spectaculoasă și se aude de departe în perioadele în care plouă des.