Ceremonia de închidere de pe Stade de France va fi „solemnă și emoționantă, dar și un moment pentru sărbătoare. Inovatoare, surprinzătoare și strălucitoare”, potrivit organizatorilor. De asemenea, producătorii au anunţat o creaţie distopică, o lume futuristă în care Jocurile au dispărut.
Pe stadionul național al țării gazdă, Stade de France, sunt așteptați peste 100 de acrobați și artiști aerieni, se vor decerna medaliile campionilor olimpici, dar și o avanpremieră a ceea ce urmează la Jocurile Olimpice din 2028 de la Los Angeles.
Prezent la ceremonia de deschidere şi în capitală, unde a fost făcut Cavaler al Artelor şi Literelor de ministrul Culturii Rachida Dati, Tom Cruise urmează să pregătească o cascadorie pe faţada Stade de France, pe care o va realiza duminică seara. Cu câteva zile în urmă, el a filmat, de asemenea, o scenă în jurul literelor mitice "Hollywood" din Los Angeles, care va servi, de asemenea, ca o lansare simbolică pentru Jocurile Olimpice din 2028. O superproducţie hollywoodiană, în care unii speră să apară şi Beyoncé.
Citește și: Programul de marți, 6 august, al sportivilor români prezenţi la Jocurile Olimpice de la Paris 2024
Regizorul Thomas Jolly pregăteşte pentru duminică un alt spectacol cu stil. Spectacolul său, intitulat „Records”, va fi mai scurt decât cel pe care l-a planificat pentru ceremonia de deschidere, care a avut loc în centrul capitalei franceze, râul Sena fiind principala scenă. De această dată, va avea loc într-un spaţiu închis, Stade de France, şi se va desfăşura pe o perioadă mai scurtă, de aproape două ore, relatează News.ro.
Nicolas Godin şi Jean-Benoît Dunckel, duo-ul Air, marchează în prezent 26 de ani de la lansarea primului lor album, „Moon Safari”. Acest album devenit legendar s-a vândut în peste două milioane de exemplare în întreaga lume, în special în ţările anglofone. În această toamnă, duo-ul va efectua un turneu pe continentul american, cu aproximativ douăzeci de concerte, dintre care două sold-out în Los Angeles.
Phoenix, la rândul lor, sunt un adevărat fenomen de cealaltă parte a Atlanticului. Cvartetul din Versailles, care cântă în engleză, este condus de Thomas Mars, căsătorit cu regizoarea Sofia Coppola şi ginerele lui Francis Ford Coppola. El îşi împarte timpul între Paris şi Los Angeles. Muzicienii din Paris şi pop-ul lor cu accente electronice au cucerit imediat Statele Unite, unde au fost adoptaţi încă de la cel de-al patrulea album al lor, "Wolfgang Amadeus Phoenix". Albumul le-a adus un premiu Grammy în 2010 şi un turneu triumfal.
În 20 octombrie al aceluiaşi an, Phoenix a vândut toate biletele la Madison Square Garden din New York, cu un bis surpriză din partea amicilor lor de la Daft Punk, pentru un spectacol istoric care a rămas ca ultima apariţie live a duo-ului înainte de destrămarea lor în 2021. De atunci, Thomas Mars şi trupa sa au susţinut turnee în unele dintre cele mai importante locuri şi au fost cap de afiş la unele dintre cele mai mari festivaluri din America.