Gabriel Cotabiță, o voce emblematică a muzicii ușoare românești, a murit la vârsta de 69 de ani, lăsând în urmă o moștenire artistică impresionantă și o mare tristețe în inimile celor care l-au cunoscut și iubit. Fiind un artist desăvârșit, piesele sale, marcate de emoție și sinceritate, vor rămâne un testament al talentului său și al iubirii sale pentru muzică și artă.
"Este unul din momentele care-mi vor rămâne bine întipărite in minte pe viață! Îți mulțumesc. Ce trăiri, ce emoții și lacrimi de fericire! Dumnezeu să te odihnească în pace dragul meu și om bun", este mesajul scris de Cezar Ouatu.
Gabriel Cotabiţă avea probleme de sănătate care nu-i mai dădeau pace. În urmă cu câțiva ani, regretatul artist spunea că luptă să supraviețuiască: „ De vreo doi ani de zile doar supraviețuiesc.
Gabriel Cotabiţă, care s-a născut pe 1 noiembrie 1955, la Craiova, a fost cântăreţ de muzică uşoară şi pop-rock, prezentator, producător muzical şi de televiziune. De asemenea, a fost solistul formaţiei VH2 şi a fost membru al cunoscutului grup rock Holograf, în anii 1980. Împreună cu Holograf a lansat, în anul 1984, albumul „Holograf 1”. Gabriel Cotabiţă a jucat în filmul muzical „În fiecare zi mi-e dor de tine”, de Gheorghe Vitanidis, muzica fiind semnată de George Grigoriu şi Ionel Tudor. De asemenea, figurează pe coloana sonoră a peliculei „Rezervă la start”, de Anghel Mora, muzica fiind compusă de Adrian Enescu.
De-a lungul carierei, Gabriel Cotabiţă a lansat mai multe albume, printre care „Formaţii rock 5” (cu formaţia Redivivus, album colectiv), „Holograf 1” (cu formaţia Holograf), „Noapte albastră”, „Noi rămânem oameni”, „Prima iubire şi ultima”, „În fiecare zi mi-e dor de tine” (cu Marina Florea), „Prizoner”, „Viaţa e un cazino”, „Greatest Hits” (cu formaţia VH2), „Dacă n-ai iubi” (cu formaţia VH2), „Fărâme de tandreţe”, „2” (cu formaţia VH2) şi „25 de ani de nopţi albastre – Best of Gabriel Cotabiţă”.