- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
"Chiar sunt șocat". Adevărul despre moartea actorului Costel Constantin. Unul dintre colegii maestrului rupe tăcerea
Costel Constantin, ultimul actor al generației de aur, și-a câștigat faima atât cu prestațiile din filme, cât și cu cele din piesele de teatru, reducând decalajul dintre ambele. Renumitul actor s-a stins din viață după o lungă carieră în teatrul românesc, jucând pe scene importante, inclusiv la Teatrul Național din București. Deși nu se știu deocamdată cauzele decesului, în ultima vreme, acesta era apăsat de o mare durere. Se pare că dorul de soția decedată în urmă cu câteva luni l-a marcat profund.
Marius Bodochi, dezvăluiri despre moartea actorului Costel Constantin:" Îmi pare atât de rău încât nu știu cum să-ți spun!"
Unul dintre cei care au avut privilegiul de a colabora îndeaproape cu regretatul actor este Marius Bodochi, care a jucat alături de el într-una dintre celebrele piese prezentate pe scena Teatrului Național. Descriindu-l pe Costel Constantin în cuvinte pline de admirație, Bodochi oferă imaginea unui om extrem de pozitiv, care reușea să aducă lumina și armonia în mijlocul tensiunilor specifice repetițiilor. De asemenea, actorul își amintește cu nostalgie de momentele petrecute alături de colegul său de breaslă și își exprimă profunda tristețe pentru plecarea acestuia.
Aceasta a mai punctat că actorul era o figură discretă și de aceea nu a spus nimănui cât de greu îi este.„Îmi pare rău că vorbesc despre domnia sa la trecut. Era un om minunat, un coleg desăvârșit și întotdeauna reușea să creeze o atmosferă foarte plăcută la repetiții, inclusiv la spectacole. Dacă tensiunea era ridicată, avea un tact senzațional de ne calma pe toți. A fost un coleg minunat și un actor excepțional.
Îmi pare atât de rău pentru el, pentru că zilele trecute am vorbit cu el la telefon și ne gândeam să revină pe scenă. Era un om în toată puterea și fizică, și intelectuală, un om cu o carismă aparte, un om pozitiv. Măi, dacă îmi zice cineva ce e un om pozitiv… Dacă mă întreabă cineva ”Ce înseamnă pentru tine, măi, Mariuse, un om pozitiv?”, aș spune așa: un om pozitiv este precum Costel Constantin.
Acum un an actorul anunța că se retrage definitiv din lumea teatrului. Maestrul s-a restras din activitate la vârsta de 80 de ani, după 6 decenii dedicate scenei. Costel Constantin s-a născut la Galați, pe 20 octombrie 1942, fiind absolvent al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București, clasa profesor Beate Fredanov, pe care l-a absolvit în 1964, a debutat ca actor la Teatrul Național din Iași, unde a activat în perioada 1965-1969, cu rolul Călugărul tânăr, “Beckett” de Jean Anouilh, în regia Soranei Coroamă-Stanca.
„Sunt născut la Galaţi, acolo mi-am petrecut şi copilăria, stăteam la curte, aveam grădină, locuiam cu părinţii şi bunica foarte aproape de cimitir. Îmi amintesc că aveam un grup de copii şi cu ei plecam ori până la Dunăre, ori pe malul Brateşului – cel mai mare lac –, sau câteodată, în unele seri, ne făceam din mătase de păpuşoi nişte ţigări, luăm de acasă câte un pled (n.r. – pătură mai mică şi uşoară), pe care-l ţineam ascuns să nu-l vadă bunica sau mama, şi plecam împreună cu ei în cimitir, unde săream gardul când se întuneca.” povestea cândva actorul.