Pe data de 5 mai, românii vor sărbători Paștele, una dintre cele mai importante sărbători de pe parcursul anului. Aceștia se vor bucura de timpul petrecut alături de cei dragi și de zilele libere, dar și prepratele tradiționale românești. An de an, românii se adună în jurul mesei pentru a celebra Învierea Domnului, iar cu această ocazie gospodinele pregătesc cele mai delicioase rețete.
Citește și: Tradiții pentru Săptămâna Mare 2024: Când și la ce oră încep Deniile la Biserică?
Românii au liber în prima și a doua zi de Paște, astfel că se adună, alături de întreaga familie, în jurul mesei și sărbătoreasc cu cele mai bune preparate tradiționale.
Preparatele din carne de miel sunt nelipsite de pe masa de sărbătoare. Românii aleg să o gătească în diferite moduri, astfel că în meniul lor de Paște se pot regăsi friptura, ciorba, drobul sau stufatul, în funcție de preferințe.
De Paște, românii abia așteaptă să mănânce pască și cozonaci. Pasca se pregătește o singură dată pe an, iar în mod simbolic amintește de mormântul lui Hristos. Forma ei rotundă semnifică bolta cerească, dar și promisiunea Învierii și a vieții veșnice.
De pe masa de Paște nu trebuie să lipsească nici peștele, ce poate fi gătit în mai multe feluri în funcție de preferințe. Românii aleg să pregătească ciorbă, peste la grătar sau îl includ în diferite aperitive. De asemenea, în meniul lor apare de fiecare dată și salata de boeuf, dar și alte preparate tradiționale, cum ar fi sarmalele, cârnații, piftia sau ouăle umplute.
Citește și: Cele mai bune 5 filme pe care să le vezi de Paște în 2024