• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Stiri

Cinci cărți pe care să le citești în luna noiembrie 2023: Povești de neuitat pentru ultima lună de toamnă

Cinci cărți pe care să le citești în luna noiembrie 2023: Povești de neuitat pentru ultima lună de toamnă
Cinci cărți pe care să le citești în luna noiembrie 2023 [Sursa foto: PixaBay]
Sfârșitul toamnei este momentul ideal să redescoperi bucuria lecturii. Iată care sunt cărțile pe care merită să le citești în luna noiembrie 2023.

Dacă și pentru tine cititul reprezintă o modalitate ideală pentru a petrece timpul liber în zilele mohorâte ale sfârșitului de toamnă, ți-am pregătit o listă cu cinci recomandări de cărți, cărora ar trebui să le dai o șansă. Fie că este vorba de romane provocatoare sau povești de viață incredibile și emoționante, experiențele personajelor vor trece de coperta cărți și vor rămâne în sufletul cititorilor. Iată care sunt cărțile pe care trebuie să le citești în luna noiembrie 2023.

Citește și: Horoscop zilnic, 25 octombrie 2023: Taurii sunt puși pe schimbări mari. Leii sunt prinși în mijlocul unor conflicte în familie

Cinci cărți pe care să le citești în luna noiembrie 2023: Povești de neuitat pentru ultima lună de toamnă
Cărțile pe care merită să le citești în luna noiembrie 2023[Sursa foto: PixaBay]

Cinci cărți pe care merită să le citești în luna noiembrie 2023

Vremea rece se apropie tot mai mult în România, astfel că cea mai potrivită activitate este să stai în confortul propriei case și să citești o carte interesantă, alături de o cafea bună sau o cană de ceai.

Iată cinci idei de lectură care vor aduce în atenția cititorilor povești de neuitat pentru ultima lună de toamnă.

„Vânătorii de zmeie”, de Khaled Hosseini

„Vânătorii de zmeie” este o cartea care expune realitatea dură a copilor din Afganistanul ultimelor zile ale monarhiei și până la cele ale atrocităților prezentului, care va ține cu sufletul la gură orice cititor și îl va emoționa până la lacrimi. Prietenia dintre Amir, fiul stăpânului, și Hassan, fiul servitorului, va fi explorată punând accentul pe copilărie și maturizare, dar și pe efectele dezastruoase ale trădării.

Fragilitatea relației de prietenie dintre cei doi copii, simbolizată de zmeiele de hârtie, este pusă la încercare pe măsură ce Afganistanul devine un spațiu extrem de periculos, iar cei doi fac alegeri care le pot schimba definitiv viața. De asemeanea, cititorii vor fi martori ai unei spectaculoase zugrăviri a istoriei Americii, precum și a tensiunilor din Orientul Mijlociu.

 „Litera stacojie”, de Nathaniel Hawthorne

Cartea lui Nathaniel Hawthorne va purta cititorii în America secolului al XVII‑lea, într‑o colonie puritană din împrejurimile orașului Boston, Massachusetts, unde Hester Prynne rămâne însărcinată în urma unei relații extraconjugale și este condamnată la moarte de către comunitate.

Cu toate acestea, oameni din colonie decid că pedeapsa va fi mult mai chinuitoare pentru Hester dacă va fi nevoită să poarte litera „A“, de la adulter,  ţesută pe veșminte în culoarea stacojie. Autorul reușește să construiască o poveste extrem de emoționantă, pornind de la ideea unui suflet bântuit de mari chinuri, care caută fericirea în zadar.

Citește și: Unde va avea loc înmormântare actriţei Natașa Raab

Cinci cărți pe care să le citești în luna noiembrie 2023: Povești de neuitat pentru ultima lună de toamnă
Povești de neuitat pentru ultima lună de toamnă[Sursa foto: PixaBay]

„Istoria iubirii”, de Nicole Krauss

„Istoria iubirii” este o carte care va purta pasionații de lectură prin spațiu și timp, în timp ce le oferă o lecție extrem de prețioasă despre iubire și destin, care le va rămâne în minte cu siguranță. Din Polonia anilor '40 până în New Yorkul zilelor noastre, cartea lui Nicole Krauss va arăta de ce este capabilă puterea dragostei și va crea mari emoții cititorilor. Aceștia îl vor cunoaște pe Leo, cel care s-a îndrăgostit la vârsta de 10 ani şi îi rămâne credincios iubitei tot restul vieţii, dar și pe Alma, o tânăra care încearcă să găsească răspunsuri la o mulțime de întrebări despre lume şi viaţă.

„Alegerea Sophiei”, de William Styron

„Alegerea Sophiei”, de William Styron este o carte controversată și tulburtoare, însă plină de emoție și compasiune care va ține cu sufletul la gură orice cititor. Cei pasionați de lectură pot descoperi toamna aceasta povestea lui Stingo, un tânăr din New York-ul anului 1947, care încearcă să își câștige existența lucrând ca redactor pentru o mare editură. Via lui se schimbă radical atunci când este concediat și o cunoaște pe Sofia Zawistowska, o poloneză catolică supravieţuitoare a lagărului de la Auschwitz. Treptat, Stingo devine confidentul Sophiei, de care se și îndrăgostește, dar și partenerul de discuții al iubitului ei, Nathan, un tânăr intelectual evreu. Discuțiile lor vor scoate la iveală detalii complet neașteptate, iar Stingo va afla alegea pe care Sophia a făcut-o și a ținut-o secretă. Așadar, această carte ne oferă o poveste captivantă despre nebunie și trădare, dar și despre puterea sentimenului de vinovăție.

Citește și: "A împleticit așa niște cuvinte". Florin Zamfirescu, despre ultima convorbire telefonică cu colega lui de scenă. Cum a reacționat când a aflat că Natașa Raab s-a stins din viață

Cinci cărți pe care să le citești în luna noiembrie 2023: Povești de neuitat pentru ultima lună de toamnă
Sfârșitul toamnei este momentul ideal să redescoperi bucuria lecturii[Sursa foto: PixaBay]

„Cei șapte soți ai lui Evelyn Hugo”, de Taylor Jenkins Reid

Evelyn Hugo este o legendă de la Hollywood,iar după mulți ani reușește să dezvăluie unui jurnalist secretele pe care le-a ținut ascunse timp de zeci de ani. După cum se arată și în titlu, Evelyn a fost căsătorită de șapte ori, iar fiecare dintre cei șapte soți au jucat un rol extrem de important în viața și cariera ei. Având în vedere că prin cele șapte mariaje eșuate, Evelyn își dă seama că nu a căutat iubirea, ci o persoană care să o ajute să își atingă scopurile, povestea ei va fi atât frustrantă, cât și captivamtă și emoționantă. „Cei șapte soți ai lui Evelyn Hugo”, de Taylor Jenkins Reid este o carte care va cuceri orice cititor toamna aceasta, iar povestea femeii care se află în căutarea iubirii și a sensului vieții va rămâne mult timp în sufletul acestora.