Dacă iubești muntele și vrei să planifici o nouă drumeție în căutarea peisajelor de poveste și a liniștii, ți-am pregătit o listă cu cinci idei de trasee pe care le poți parcurge
Citește și: 5 mituri demontate despre renunțarea la fumat
Unul dintre cele mai frumoase trasee pe care le pot face familiile care au copii este cel prin Munții Măcin, cei mai vechi munți din România. Traseul nu este cel mai ușor, însă se poate urca pe Valea Șerparu, unde veți descoperi băncuțe și măsuțe, ideale pentru un popas. Traseul durează aproximativ 5 ore, iar cei mici se pot bucura de traseele superbe, precum și de broaște țestoase, gușteri și alte animăluțe.
Un alt traseu superb, care vă va purta către obiective naturale surprinzătoare este cel prin Munții Aninei, la Lacul Beiului și Cascada Beușnița. Plecarea se face de la Păstrăvărie, unde de cele mai multe ori se poate ajunge cu mașina, iar cei care plănuiesc o escapadă în acest loc vor face aproximativ 40 de minute până la Lacul Ochiul Beiului și alte 20 de minute până la Cascada Beușnița.
Citește și: Horoscop iulie 2023: Cele mai fericite zodii în a doua lună de vară
Traseul pornește de la Zănoagele, odată ce ați trecut drumul de lemn, și se poate parcurge în aproximativ o oră și jumătate. Pe drumul care duce la Lacul Scopoasă trebuie să vă ghidați după semnele de pe copaci și cu siguranță veți fi fermecați de peisajele montane superbe. Culoarea lacului surprinde orice turist, iar Cascada 7 Izvoare este unul dintre cele mai frumoase obiective naturale de la noi.
Unul dintre cele mai lejere drumuri pe care le poți face prin Munții Bucegi, împreună cu cei mici, este cel care vă va purta către Sfinx și Babele și pleacă de la Cabana Piatra Arsă. Drumul nu este abrupt pentru copii și poate fi parcurs în aproximativ 2 ore. Peisajele pot fi admirate și dacă alegeți să ajungeți sus cu telecabina Bușteni, însă veți avea parte de o experiență mult mai plăcută dacă veți urca prin pădure.
Traseul poate fi parcurs într-o oră și jumătate și este destul de accesibil pentru familiile care au copii. Odată ajunși în Poiana Stânii Regale, puteți face un picnic în timp ce vă bucurați de aerul curat și liniștea din acest cadru de poveste. Acest traseul este cunoscut drept drumul pe care îl urca regele de la Castelul Peleș până la Poiana Stânii Regale, așa că cei care iubesc drumețiile ușoare nu trebuie să îl rateze.