• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Stiri

Cinci lucruri mai puțin cunoscute despre Familia Regală Britanică

Cinci lucruri mai puțin cunoscute despre Familia Regală Britanică
Lucruri mai puțin cunoscute despre Familia Regală [Sursa foto: Facebook]
În ultima perioadă, Familia Regală este în atenția publicului la fel de mult ca starurile de la Hollywood. Iată 5 lucruri pe care nu le știai despre aceasta.

După încoronarea Regelui Charles al III-lea, de pe 6 mai, Familia Regală Britanică a ajuns și mai mult în atenția publicului. Chiar dacă în prezent se cunosc foarte multe detalii despre aceasta, inclusiv picanterii din viața membrilor familiei, există și lucruri pe care nu mulți le cunosc. Iată cinci lucruri mai puțin cunoscute despre Familia Regală. 

Citește și: Horoscop de weekend, 13-14 mai 2023: Leii trebuie să stea departe de conflicte. Săgetătorii au probleme cu banii

Cinci lucruri mai puțin cunoscute despre Familia Regală Britanică
Familia Regală Britanică[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Cum să deosebești roșiile coapte natural de cele toxice. Detaliul la care trebuie sa fii atent întotdeauna

5 lucruri pe care nu le știai despre Familia Regală Britanică

Cum fac bani membrii din Familia Regală Britanică? 

Mulți oameni cred că familia regală are bani doar datorită plătirii taxelor, dar de fapt au numeroase surse de venit.

Venitul lor primar este derivat din Ducatul de Lancaster, un portofoliu de proprietăți rezidențiale, agricole și comerciale. Și apoi, desigur, mulți oameni vizitează Londra doar pentru a vedea locuințe regale, cum ar fi Palatul Kensington și Casa Clarence.

De asemenea, familia regală a colecționat de-a lungul timpului numeroase bijuterii și obiecte de artă, foarte valoroase, care nu aparțin doar suveranului, ci și monarhiei în sine. În plus, Guvernul îi plătește pe membrii familiei pentru îndeplinirea îndatoririlor regale, iar pentru acești bani se plătește impozit pe venit. 

Cinci lucruri mai puțin cunoscute despre Familia Regală Britanică
Regele Charles al III-lea și Regina Camilla[Sursa foto: Facebook]

Regretata Regină Elisabeta a II-a iubea câinii din rasa Corgi

Regina Elisabeta a primit primul câine la vârsta de 7 ani, iar de atunci a crescut numai câini din rasa Corgi, timp de 14 generații, având aproximativ 30 de exemplare. Willow se numea unul dintre cei mai iubiți câini ai reginei, iar după ce a fost eutanasiat din cauza problemelor de sănătate, Elisabeta a fost extrem de afectată de pierderea lui, mai ales că reprezenta singura legătură pe care o mai avea cu familia și copilăria ei. 

Regina iubea câinii din rasa Corgi și, când unul dintre ei s-a împerecheat cu un Teckel, ea a creat noua specie de câine de rasă mixtă Dorgi. Mulțumită loialității, inteligenței și faptului că sunt foarte prietenoși, acești câini sunt foarte apreciați și se spune că aproape toți sunt la fel de adorabili și iubitori.

Cinci lucruri mai puțin cunoscute despre Familia Regală Britanică
Regina Elisabeta a II-a[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Cine urmează la tron în Marea Britanie după Regele Charles al III-lea? Linia de succesiune la tronul britanic

La cât este estimată averea Familiei Regale Britanice? 

Averea Familiei Regale Britanice este evaluată la suma de 21 de miliarde de lire, motiv pentru care britanicii nu au fost foarte fericiți după ce încoronarea Regelui Charles a fost plătită din bani publici. Acești bani provin din proprietăți, castele, bijuterii, cai de curse și obiecte de artă. 

Cu ce se ocupă Prințul William și Prințul Harry? 

Prințul Harry, fiul cel mic al Regelui Charles, s-a antrenat la Academia Militară Regală Sandhurst și a devenit pilot militar. În cei 10 ani petrecuți în forțele armate, Harry a fost activ în Afganistan, iar ulterior în anul 2015 a decis să părăsească armata. La 21 de ani a fost numit consilier de stat, însă după căsătoria cu actrița Meghan Markle lucrurile s-au schimbat pentru el. Cuplul a anunțat că se va retrage din rândul membrilor familiei regale, urmând să se mute în America. Acum, Prințul Harry se concentrează pe evenimente caritabile, iar Palatul Buckingham a anunțat că el și soția lui nu se vor mai întoarce la îndatoririle regale. 

Prințul William este fiul cel mare al Regelui Charles, iar în cazul în care tatăl său va înceta din viață sau va abdica, el este primul în linia de succesiune la tron. Moștenitorul tronului britanic a studiat la Universitatea St Andrews, locul în care și-a cunoscut și soția, pe Kate Middleton. Principalele sale îndatoriri sunt să-l sprijine pe rege în angajamentele sale regale, dar și să participe la expoziții și evenimente sportive. 

Cinci lucruri mai puțin cunoscute despre Familia Regală Britanică
Prințul William și Kate Middleton[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Se suspendă sau nu taxa de pod de la Fetești? Anunțul făcut de CNAIR

Care este numele Familiei Regale Britanice? 

Înainte de 1917, Familia Regală nu avea un nume de familie, iar membrii erau numiți după orice casă sau dinastie căreia îi aparțineau. Acest lucru s-a întâmplat până când George V, bunicul Reginei Elisabeta a II-a, a numit Windsor drept nume de familie oficial.

Când regina Elisabeta a preluat funcția de suverană, ea a făcut un pas mai departe, deoarece atât ea, cât și prințul Philip și-au dorit ca descendenții lor, cel puțin cei care nu au titluri regale adecvate, cum ar fi Alteța Regală sau Prinț sau Prințesă, să adopte numele de familie Mountbatten-Windsor pentru a reprezenta aparteneneța lor cu Casa Windsor.