- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Românii redescoperă România în aceste vremuri tulburi cauzate de pandemia de COVID-19. Acum este destul de complicat să planifici o vacanţă în străinătate, însă din fericire, ţara noastră are de oferit multe lucuri superbe, în care te poţi relaxa alături de familie. Extrem de multe obiective turistice se află în Munţii Carpaţi, un izvor nesecat de privelişti uluitoare, care îţi taie răsuflarea. Mai jos puteţi vedea cinci dintre cele mai frumoase trasee montane din România.
Cinci trasee montane din România care îţi oferă priveliști uluitoare
Traseul Poiana Pelegii- Lacul Bucura
Acest traseu montan este perfect pentru începători. În doar patru ore se poate parcurge drumul de la Poiana Pelegii la lacul Bucura şi înapoi, fără prea mult efort. De aceea, şi copiii se pot bucura de aceste privelişti din munţii Retezat care îţi taie răsuflarea. Până la locul de pornire al traseului, adică Poiana Pelegii, accesul se poate face cu maşina, pe un drum forestier, după plata de intrare în Parcul Naţional.
Traseul Valea Jepilor- Cabana Caraiman- Crucea Caraiman- Cabana Babele- Vârful Omu
Acesta este cel mai conoscut traseu din munţii Bucegi, dar şi unul dintre cele mai dificile.
Poate fi parcurs în aproximativ opt ore, însă doar bine echipaţi şi cu provizii de apă. Vara este cea mai bună perioadă pentru o drumeţie pe acest traseu, care oferă privelişti uluitoare.Traseul Cabana Bâlea Lac- Lacul Capra
Cabana Bâlea Lac este localizată în judeţul Sibiu, la o altitudine de 1234 de metri. Până la punctul de plecare al traseului, accesul se poate face şi cu maşina pe Transfăgărăşan, un drum care este arhicunoscut pentru priveliştile pe care le oferă.
Drumul de la cabană şi până la superbul lac Capra se parcurge în aproximativ două ore şi este accesibil în toată perioada anului.Traseul Piscul Negru- Lacul Caltun- Vârful Negoiu
Cel mai frumos traseu pentru a ajunge pe al doilea cel mai înalt vârf din România pleacă de la Piscul Negru, unde se ajunge de pe Transfăgărăşan. Drumul până la Negoiu este pentru experimentaţi şi durează în jur de şase ori, dar răsplata este pe măsură.
Circuitul Cheilor Turzii
Acesta este un traseu care se parcurge în aproximativ cinci ore şi este accesibil şi neiniţiaţilor în drumeţii. Cheile Turzii sunt poarta către Apuseni, iar formaţiunile din piatră sculptate de pârâul Hadate sunt fermecătoare de-a dreptul.