Delia Budeanu a fost mereu o prezență aparte pe micile ecrane, iar după retragere a fost selectivă cu aparițiile. În 2002, a oferit un interviu profund în emisiunea "Profesioniștii", acolo unde a vorbit deschis despre viața ei personală.
"Tatăl meu este pomicultor. Este inginer cercetător în pomicultură, el a pus bazele staţiunii pomicole de cercetare Voinești. Merele pe care toţi bucureștenii le au pe masă, delicioasul de Voinești, frumosul de Voinești și generosul, toate aceste sunt creațiile tatălui meu.
”Tata mi-a dat o bogăție incredibilă. Era de o mare forță și vitalitate, trăind într-o stare de sănătate perfectă până la sfârșitul vieții. Părinții îți lasă o avere, și această moștenire m-a ajutat să rămân puternică”, spunea Delia Budeanu, amintindu-și cu drag de învățăturile sale.
Celebra crainică s-a stins pe 19 octombrie 2024, la vârsta de 75 de ani și a fost înmormântată două zile mai târziu, la Mănăstirea Ghighiu, din județul Prahova. Înmormântarea legendarei crainice a fost nu doar un moment de despărțire, ci și o celebrare a unei vieți trăite cu demnitate și pasiune. Delia Budeanu a lăsat în urmă doi copii, pe Diana și pe Radu, dar și patru nepoți, pe care fiul ei i-a conceput cu două femei diferite (fosta și actuala soție). În prezent, Radu Budeanu este căsătorit cu designerul Cristina Săvulescu, care i-a dăruit doi băieți. Înainte de a-și găsi aleasa, jurnalistul a mai fost însurat și cu renumita Dana Budeanu, iar din iubirea lor s-au născut gemenele Maria și Dana. Despre fiica Deliei Budeanu nu se cunosc prea multe detalii, căci aceasta a ales să trăiască discret, departe de lumina reflectoarelor.
„Delia a fost mai mult decât o simplă prezență publică, a fost o femeie care a întruchipat eleganța în fiecare aspect al vieții sale. A fost o persoană deosebit de rafinată, nu doar prin aparițiile ei impecabile pe ecran, ci și prin modul în care se purta cu cei din jur. Întotdeauna o voi purta în suflet cu drag.”, a spus Cristina Săvulescu, designer cunoscut și nora Deliei Budeanu.
„Să fii crainic în perioada aceea, ’70-’80, însemna o depersonalizare totală. Lucrurile stăteau aşa: în interior eram nişte pioni, în sistemul interior de funcţionare al celei mai importante maşini de propagandă, care era Televiziunea Română. Prezentatorii nu erau nişte identităţi distincte. Nici numele nu ni se punea pe ecran. Oamenii nu erau importanţi. Oamenii din Televiziune sau din afara ei. Aşa cum funcţiona Televiziunea, aşa funcţiona ţara. În momentul când ieşeam pe poarta instituţiei întâlneam simpatie. Şi deveneam eu. O persoană cu o identitate, cu o biografie”, mărturisea Delia Budeanu