• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Actualitate

Cine era Robert Mafteian, prietenul Ioanei Tiperciuc, tânără artista în vârstă de 18 ani care și-a pierdut viața în tragicul accident din Suceava

Cine era Robert Mafteian, prietenul Ioanei Tiperciuc
Robert Mafteian a adormit la volanul masinii in care se aflau cei patru tineri care si-au pierdut viata in accidentul de la Suceava [Sursa foto: Facebook si StiridinBucovina]
Ioana Tiperciuc era mandria Radautiului si s-a stins fulgerator in accidentul produs in Suceava in care inca 3 tineri si-au pierdut viata.

Ioana Tiperciuc, una dintre tinerele artiste din Ansamblul "Florile Bucovinei", in varsta de 18 ani, si-a pierdut viata fulgerator in urma accidentului in care alti trei colegi de-ai ei au murit. La volanul masinii se afla chiar prietenul Ioanei, Robert Mafteian, si el artist in "Ansamblul "Florile Bucovinei" care din pacate a adormit la volan, pierzand controlul masinii si ajungand intr-un stalp de elecricitate. 

Robert Mafteian in varsta de 20 de era soferul masinii care s-a izbit violent in stalp

Citește și: Tatăl Ioanei Tiperciuc abia s-a putut ține pe picioare la înmormântarea fiicei lui: "A plecat în lumea de dincolo îmbrăcată în rochie de mireasă"

Inmormantare tineri artisti Ansamblul Florile Bucovinei
Lacrimi amare la inmormantarea celor patru tineri morti in accidentul cumplit din Suceava[Sursa foto: StiridinBucovina]

Robert Mafteian era si pasionat de folbal asa ca activa si in cadrul echipei de fotbal Radauti, fiind mijlocas. Lunea neagra sau mai bine zi fatidica a facut ca cei patru sa danseze acum ingerilor si cu siguranta, vor primi mii de aplauze. 

Robert Mafteian si Ioana Tiperciuc au avut impreuna o reprezentatie, de altfel ultima in urma cu o saptamana. Cei doi jucau cu nesat pe scena Căminului Cultural Satu Mare. A fost ultima lor reprezentație artistică pe o scenă din județul Suceava! 

Citește și: Ilan Laufer, imagini bulversante din spital. Politicianul, traumatizat după accidentul în care a fost implicat la Campina

Ioana Tiperciuc si Robert Mafteian dansau impreuna

Ioana era extrem de iubita in randul radautenilor tocmai pentru talentul ei si pentru faptul ca era o eleva silitoare, mereu vesela si plina de viata. Tanara in varsta de 18 ani ar fi trebuit sa se afle in autocarul care ii transporta pe membrii Ansamblului "Florile Bucovinei" de la Tarnaveni. 

Ioana era elevă a Colegiului Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți.

Citește și: FOTO Lacrimi amare și durere fără sfârșit la înmormântarea celor patru tineri artiști morți în accidentul din Suceava: "V-am întâmpinat cu inima impietrită de durere în sicrie albe în brațele măicuțelor"

Conducerea colegiului a postat si un mesaj sfasietor despre disparitia timpurie a Ioanei Tiperciuc: "”Astăzi, Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” este în doliu. Ioana Tiperciuc, Tipi a noastră, elevă în clasa a XI-a C, nu mai este printre noi. S-a îndepărtat, intrând într-o lume, poate mai bună. În cei trei ani în care a fost eleva noastră, zâmbetul ei ne-a cucerit. Mereu veselă, altruistă, echilibrată, Ioana a fost foarte implicată în viața colegiului, fiind vicepreședinte al Consiliului Elevilor și membru în Consiliul de Administrație al colegiului, rezonând cu tot ceea ce  înseamnă viața de elev, mereu alături de cei care aveau nevoie de un sfat sau de sprijin.

Pasiunea sa pentru tradiții și obiceiuri, care i-a călăuzit pașii, a fost transpusă în tot ceea ce făcea. Azi, visul ei s-a frânt, lăsând în urmă o familie îndurerată, o întreagă comunitate în suferință. Drum lin, Ioana! Vei rămâne mereu în sufletul nostru!” 

accident suceava
Ei sunt tinerii care și-au pierdut viața în accidentul din Suceava[Sursa foto: Monitorulsv.ro]

Astazi la ora 03.39, Poliția Municipiului Vatra Dornei a fost sesizată  prin apel la S.N.U.A.U. 112 despre faptul că pe raza comunei Dorna Candrenilor, satul Poiana Negrii, județul Suceava “a avut loc un accident rutier, două persoane posibil decedate”.

        Echipa operativă deplasată la locul accidentului, cu ocazia primelor cercetări a stabilit următoarele: La data de 21.08.2023, în jurul orei 03.35, numitul Mafteian Robert, de 19 de ani, din com. Dornești, jud. Suceava, în timp ce conducea autoturismul marca Audi, (prevazut cubpist de conducere pe partea dreaptă) circulând pe D.N. 17 din com. Dorna Candrenilor, din direcția Bistrița către Vatra Dornei, pe fondul adormirii la volan, a ieșit în afara părții carosabile și a intrat în coliziune frontală cu un stâlp de electricitate.

accident suceava
Primele imagini după accidentul din Suceava[Sursa foto: Monitorulsv.ro ]

Ulterior C.P.U. din cadrul Spitalului Mun. Vatra Dornei a comunicat faptul că a survenit si decesul numitului Pintilescu Andrei, pasager dreapta spate (rănit grav), ca urmare a leziunilor suferite.

Cadavrele conducătorului auto Mafteian Robert-Ionel, ale pasagerelor  Balan Maria și Tiperciuc Ioana și a numitului Pintilescu Andrei, au fost transportate și depuse la morga Spitalului Municipal Vatra Dornei.

          În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de ,,ucidere din culpă”, prev. de  art. 192 alin.  (1), (2) și (3) din Codul penal și ,,vătămarea corporală din culpă”, prev. și ped. de art. 196 alin. (2), (3) și (4) din Codul penal iar cercetările sunt efectuate de către lucrătorii Compartimentului Rutier Vatra Dornei.

Cei patru tineri au fost condusi pe ultimul drum in strigate de durere si lacrimi amare pentru parintii, rudele si apropiatii care i-au cunoscut indeaproape.