Carmen Galin, una dintre actrițele emblematice ale teatrului și cinematografiei din România a trăit o poveste frumoasă de dragoste cu regizorul Dan Pița, fiind căsătorită timp de 20 de ani. Această relație a fost însă afectată de regimul comunist.
Actrița a explicat cum regizorii nu aveau voie să își promoveze soțiile, iar lipsa copiilor a împiedicat plecările lor comune în străinătate. „ Regimul ne-a despărțit ,” spunea Carmen.
În aceeași perioadă, Carmen Galin s-a recăsătorit cu Dan Schneider, unul dintre primii milionari ai României post-comuniste. Căsnicia lor, marcată de discreție, a durat 18 ani, până la moartea lui Schneider, în 2013. Acesta i-a lăsat prin testament întreaga avere, gest care a declanșat un scandal public.
Fiul lui Schneider dintr-o căsnicie anterioară a contestat testamentul, acuzând-o pe actriță că a încercat să îl priveze de drepturile sale.
Carmen Galin a fost una dintre actrițele emblematice ale anilor ’70 – ’80, când lumea teatrului și a filmului românesc deborda de personalități artistice remarcabile.
Carmen Galin s-a născut pe 14 martie 1946, la Iași și a intrat la Institutul de Artă Teatrală și Film (IATC) din prima încercare, la vârsta de 17 ani, când concurența era de 600 de candidați pe loc. A fost remarcată imediat pentru sensibilitatea sa și, la 20 de ani, era distribuită într-un rol în filmul de referință ”Diminetile unui băiat cuminte”. A mai avut apoi câteva roluri importante, iar la 28 de ani este distribuită în rolul Laura din filmul ”Ilustrate cu Flori de Cîmp”.
Filmele de succes în care a jucat în următorii ani sunt de referință în cinematografia românească: ”Tănase Scatiu”, ”Mere roșii”, ”Iarna bobocilor”, ”Profetul, aurul și ardelenii”, ”Pruncul, petrolul și ardelenii”, ”Fram”, ”Saltimbancii”. Ultimul film în care a jucat Carmen Galin a fost în 1994, ”Trenul din zori nu mai oprește aici”.