• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Stiri

Cine este Daria Navalnaya, fiica lui Aleksei Navalnîi: "L-am întrebat cum se simte. A fost îngrozitor! Tatăl meu este un supererou”

Cine este fiica lui Aleksei Navalnîi
Cine este fiica lui Aleksei Navalnîi
Aleksei Navalnîi, cel mai aprig critic al lui Vladimir Putin, a murit în închisoare, pe data de 16 februarie. Acesta are doi copii, o fiică pe nume Daria și un fiu pe nume Zakhar.

Daria Navalnaya, fiica lui Aleksei Navalnîi, a vorbit despre tatăl ei și despre chinurile prin care a trecut, el a fost persecutat, otrăvit și închis. Din păcate, Aleksei Navalnîi și-a găsit sfărșitul într-o închisoare în data de 16 februarie.

Cine este Daria Navalnaya, fiica lui Aleksei Navalnîi

Daria Navalnaia a studiat la Universitatea Stanford din SUA și are abilitatea să aducă tineri ruși de partea ei, precum părinții săi.

Ea are 23 de ani și este o fire extrem de inteligentă și ambițioasă. Cu ceva timp în urmă, a mers în Europa din California pentru a vorbi în fața Parlamentului European din Strasbourg, Franța. Discursul în plen a fost cea mai mare apariție publică a sa de la arestarea tatălui ei, Aleksei Navalnîi, în ianuarie 2021. Atunci, ea a vorbit într-un interviu despre tatăl pe care îl consideră un erou. Fiica lui Aleksei Navalnîi a mărturisit că a avut o copilărie normală și că a înțeles de mică că oamenii legii nu îi plac, pentru că tatăl său vreau o schimbare în țară și vrea să facă lucuri
bune. Ea a mărturisit că s-a temut pentru părinții săi. ”M-am născut într-o familie normală și am avut o copilărie normală. Când aveam 10 ani, tata a fost luat în custodie pentru prima dată, și asta a fost ceva nou. Dar am vorbit cu părinții mei și am învățat că, chiar dacă poliția nu ne place, tata face lucrul corect. Am fost întotdeauna mândră de asta, chiar și cu temerile pentru viața lui și a noastră.
El își dorește ce este mai bun pentru țara sa. Vrea ca fratele meu mai mic și cu mine să avem un viitor bun în această țară. Mi-a fost mai mult frică pentru părinții mei. Ideea că ar putea ataca copiii mi s-a părut absurdă. Am rămas calmă. În plus, eram înconjurată de prieteni care susțineau cauza tatălui meu, iar părinții lor întotdeauna mi-au spus asta.”
, a declarat Daria Navalnaya pentru presa internațională.

Familia lui Aleksei Navalnîi
Familia lui Aleksei Navalnîi

Daria Navalnaia a vorbit despre momentul în care Aleksei Navalnîi  a fost otrăvit

Daria a mărturisit că a aflat că tatăl ei a fost otrăvit de pe o rețea de socializare și a mers la mama ei pentru a-i spune să meargă să fie alături de el și ea va rămâne să aibă grijă de fratele ei. După ziua ei, a decis să mergă să-și vadă tatăl, iar imaginea cu el de pe patul de spital în care nu putea vorbi i-a rămas întipărit în minte și nu i-a venit să creadă atunci că și-a revenit și îl consideră

un supererou. ”M-am trezit devreme în dimineața aceea. Știam că tata urma să se întoarcă din călătoria de muncă din Siberia în acea zi și abia așteptam. Ne-am gândit cu o noapte înainte să ieșim la cină în familie. Așa că, m-am trezit, am deschis Twitter și am găsit o mulțime de mesaje despre cum ceva s-a întâmplat în avion, despre cum Alexei Navalnîi a leșinat și se afla la spital. Fără să mă gândesc, am alergat direct în camera mamei și am spus: Zboară acolo – eu voi rămâne aici cu Zakhar. Cel mai important este să fii cu tata. Dar ea nici măcar nu era în apartament. Până în acel moment, deja plecase. La scurt timp după ziua mea de naștere, la începutul lunii septembrie. Zakhar și eu am zburat de la Moscova la Berlin. Am mers la spital. Era ca în filme. Intri și este cineva acolo care se uită la tine, îți zâmbește și încearcă să vorbească cu tine, dar apoi îți dai seama: Nu poate vorbi sau gândi în mod normal. L-am întrebat cum se simte. Am spus: Voi rămâne cu tine, să ne uităm împreună la ceva pe Netflix. Dar nu reușea să rostească două propoziții la rând. A fost îngrozitor. Pe atunci nu credeam că se va recupera atât de repede. Dar a reușit. Acesta este tatăl meu, un supererou!”, a mai spus ea.

Ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață
Ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Citește și: Ce mesaj i-a transmis Aleksei Navalnîi soției sale înainte să moară: ”Iubito, totul e ca într-un cântec cu tine. Simt că ești aproape în fiecare secundă”

Care au fost ultimele cuvinte pe care i le-a spus Aleksei Navalnîi înainte să moară în închisoare

După ce s-a recuperat Aleksei Navalnîi a decis să se întoarcă în Rusia unde a fost arestat chiar în aeroport. Daria a precizat că a simțit în acel moment furie și este convinsă că lui Putin îi era frică de el. ”Furie. Neînțelegere. Faptul că urmează orbesc ordinele de a ucide o persoană doar pentru că nu este de acord cu modul în care funcționează statul nostru – asta arată că Putin se teme de tatăl meu. Și că tatăl meu face ceva bine! Îmi este teamă pentru viața lui, dar asta înseamnă și: Face ceva corect. Cred că amândoi am înțeles în adâncul sufletului nostru că, deși nu ne vedeam pentru ultima dată, va trece mult timp până când ne vom vedea din nou. Nu am vrut să recunoaștem asta. M-am întors la Stanford și m-am bucurat că m-a dus la aeroport. L-am îmbrățișat și mi-a spus: Învață și fă ceea ce îți place! Asta spune întotdeauna: Fă ceea ce îți place!”, a mai dezvăluit atunci Daria.

Citește și: "Putin nu i-ar spune niciodată numele." Bono, omagiu lui Alexei Navalnîi, pe scenă, în Las Vegas