Ciocolata este unul dintre cele mai iubite gustări din întreaga lume, fiind folosită în sute de deserturi, dar și consumată ca atare. Ultimele vești despre schimbările climatice sunt descurajatoare pentru iubitorii de ciocolată.
Schimbările climatice influențează atât vremea, cât și oamenii sau producțiile fermierilor. Unele dintre alimentele care se află acum în pericol este ciocolata.
Fermierii din Ghana testează un program de „agrosilvicultură” prin care vor să protejeze culturile de cacao din calea încălzirii globale. Proiectul „Sankofa” din regiunea Ahafo din Ghana presupune plantarea de puieți de cacao printre pomi fructiferi și alte culturi pentru a crea un microclimat sănătos.
John Kwabena Narh este unul dintre primii fermieri care s-au alăturat proiectului „Sankofa”, iar multe persoane s-au arătat sceptice. Acum, fermierul susține că multe persoane îi iau exemplul și vor să se alăture.
„Când am început, oamenii au crezut că sunt nebun pentru că am adoptat această abordare, dar acum vor să se alăture”, a declarat John Kwabena Narh.
Citeste si: 13 septembrie 2022. Ziua Internațională a Ciocolatei
Schimbările climatice afectează grav sănătatea oamenilor, dar în special și firmele agricole și alimentare. Dacă fermierii și firmele agricole nu se vor adapta la noile politici guvernamentale, atunci, efectele vor fi unele devastatoare. Un studiu realizat recent arată că schimbările climatice ar putea duc la dispariția mai multor fructe și legume.
Printre acestea se numără ciocolata, cafeaua, avocado, fructele de pădure, prunele, cireșele, piersicile și caisele.