Invitat recent în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, Claudiu Bleonț, cunoscut și sub numele de „actorul extremelor”, a dezvăluit ce a făcut timp de 10 zile în arest pentru că a părăsit unitatea fără permisiune, dorind să cumpere cadouri de Paște. Cu sinceritatea caracteristică, actorul renumit pentru lipsa de inhibiții și abordările sale îndrăznețe a spus că a cărat saci cu ciment, a împins vagoane și a făcut curățenie.
„ Am încărcat saci cu ciment, am împins vagoane, pe la curățenie… Cam astea. Am încărcat la greu. Bucătărie, pe la curățat cartofi. Și am citit Cittadella de Saint-Exupery și portretul artistului din tinerețe James Jones. În cele 10 zile de arest, la unitatea militară 01183, Plenița.(...) Era frustrant, îți dai seama, totuși bucureștenii în Plenița.
Claudiu Bleonț a avut norocul de a fi apreciat și iubit de valoroși oameni de artă, maturi la momentul la care el era un student la IATC, încă din primii ani în care a ieșit în luminile rampei. Profesoara universitară Sanda Manu, renumită pentru exigența sa extremă, a văzut mereu în el un viitor mare actor. Dan Pița, regizor pretențios față de performanțele celor pe care îi distribuie, l-a ales rapid pentru un rol dificil, cel din filmul "Concurs" realizat în anul 1981.
"Un alt actor care are o natură artistică specifică filmului- dar şi teatrului- este Claudiu Bleonţ- actor din generaţia anilor "80, lansat mai întâi în cinematografe, apoi în teatru. Simţeam nevoia, atât pentru mine şi povestea mea, cât şi pentru filmul românesc în general, de a aduce pe ecran chipuri noi, figuri plăcute de tineri mai ales care să schimbe puţin imaginea de fals şi teatral în care se zbătea filmul românesc. Iar pentru rolul Pustiului din scenariu am căutat aproape un an de zile făcând probe şi interviuri cu tineri actori sau pur şi simplu căutând oameni tineri pe stradă. Claudiu Bleonţ a apărut într-un târziu- era student la I.A.T.C. în anul I şi plin de prejudecăţi în ceea ce priveşte filmul. În cele din urmă, a venit adus aproape cu forţa la probe. Am folosit puritatea acelui chip al său cum m-am priceput mai bine. Deşi era o diferenţă de vârstă între mine şi el, eu fiind mai aproape de vârsta lui G. Dinică şi M. Moraru sau Ştefan Iordache- l-am considerat pe Bleonţ purtătorul de cuvânt şi de imagine al tinerei generaţii din care făcusem parte cu ceva timp în urmă: generaţia Tatos, Veroiu, Mărgineanu şi mulţi alţii", declara Dan Pița, regizorul care l-a adus pe actor în atenția pubicului cinefil.