- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Rovinieta sau taxa ce trebuie plătită pentru a circula pe rețeaua de drumuri din afara localității de domiciliu poate fi achitată la orice subunitate a CNAIR, la orice oficiu al Poștei Române, benzinării, SMS, dar și online, pe site-uri specializate. Cei mai mulți șoferi din România aleg să facă plata online, deoarece este mult mai simplu și pot face acest lucru din confortul propriei case, însă trebuie să fie foarte atenți care aplicații sunt autorizate de CNAIR.
Citește și: Horoscop mâine, 15 iunie 2023: Leii au noroc pe toate planurile. Peștii trebuie să ia decizii importante
Citește și: Ți se sfășie inima! Care au fost primele cuvinte pe care Dana Roba le-a rostit după ce s-a trezit din comă
Anunțul făcut de CNAIR cu privire la achitarea rovinietei în 2023
CNAIR a transmis un nou mesaj șoferilor care achită rovinieta în 2023. Potrivit Companiei, aplicația mobilă Aircash nu este autorizată pentru a face plata taxei, iar utilizatorii sunt rugați să o achite pe portalul deținut de CNAIR. Mai mult chiar, în avertisment este specificat că CNAIR nu își asumă responsabilitatea dacă șoferii vor achita rovinieta pe aplicații neautorizate, iar în cazul plății pe Aircash, aceștia riscă să plătească mai mult decât ar trebui în mod normal.
„CNAIR informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi din România că aplicația mobilă Aircash nu este autorizată pentru încasarea tarifului de utilizare (rovinietă). Astfel, rugăm utilizatorii să achite rovinieta doar pe portalul deținut de către CNAIR, disponibil la adresa www.erovinieta.ro , sau la distribuitorii autorizați, ale căror puncte de distribuție/portaluri web autorizate se regăsesc pe site-ul oficial al companiei la adresa http://www.cnadnr.ro/ro/puncte-de-distributie . CNAIR nu își asumă nicio responsabilitate cu privire la accesarea de către utilizatori, în vederea achitării rovinietei, a unor portaluri web/aplicații mobile neautorizate.
În același timp, subliniem faptul că, la achiziționarea unei roviniete prin intermediul aplicației Aircash, utilizatorii achită costuri suplimentare față de prețul real al unei roviniete (ex: pentru o rovinietă cu valabilitate de 7 zile pentru un autoturism, pe portalurile web autorizate de către CNAIR un utilizator achită echivalentul a 3 euro, reprezentând tariful stabilit de legislația în vigoare, iar prin aplicatia Aircash suma achitată este de 5 euro, din care 2 euro reprezintă taxa VOI (Vignette Online Identification))”, a transmis CNAIR.
Citește și: 15 pasiuni interesante ale vedetelor din lumea cinematografiei
Cum poți plăti online rovinieta în 2023?
Primul lucru pe care trebuie să îl facă cei care vor să își plătească rovinieta online este să își facă un cont pe site-ul erovinieta.ro, prin completarea adresei de e-mail, a parolei și a numărului de telefon. Iată care sunt pașii următori:
- înregistrarea pe platformă a autoturismului pentru care se face plata rovinietei. În cazul în care mașina a mai fost înregistrată, în această secțiune se va vedea istoricul rovinietelor cumpărate și situația curentă a ultimei roviniete.
- în secțiunea “Achită rovinietă”, se poate selecta tipul rovinietei dorite, dar și pe ce perioadă va fi plătită. Aici trebuie completate toate câmpurile de identificare a autovehiculului: categoria, data de la care să înceapă valabilitatea rovinietei, numărul de înmatriculare, seria șasiului și țara în care este înmatriculată.
- după verificarea datelor introduse, se merge la secțiunea în care se face plata, cu ajutorul cardului bancar, printr-o platforma de plăți online.