Close sidebar
Stiri

Comorile ascunse ale Harghitei despre care habar nu aveai ca exista

Iată destinații deosebite din județul Harghita pe care le poți vizita în 2024 [Sursa foto: Facebook]

Descoperă obiectivele turistice mai puțin cunoscute din județul Harghita! Aici se află locuri unice în țara noastră, dar și cea mai mare pistă de bob.


In articol:

Județul Harghita se remarcă prin frumusețea sa și obiectivele turistice unice, astfel că este vizitat anual de mii de turiști. Pentru cei care își doresc să descopere comorile ascunse ale acestui județ în următoarea perioadă, am pregătit o listă cu atracții mai puțin cunoscute, dar extrem de apreciate. Iată ce locuri deosebite poți să vezi în Harghita.

Citește și: EXCLUSIV! Feli Donose, confesiuni despre noul iubit: ”Mă bucură ceea ce trăiesc de o perioadă”

Ce poți vizita în județul Harghita?
Parcul Mini Transilvania[Sursa foto: Facebook]

Ce locuri deosebite poți să vizitezi în Harghita?

Muzeul Pălăriilor de Paie

Într-o căsuță tradițională renovată din satul Crișeni se află Muzeul Pălăriilor de Paie. Acesta a fost fondat de unul dintre localnici, iar vizitatorii vor descoperi aici diverse modele de pălării de paie din toată țara, însă pot asista și la procesul prin care se confecționează o astfel de pălărie, de la seceratul paielor, până la realizarea ei propriu-zisă.

Aici se poate vedea, dar și încerca și cea mai mare pălătrie de paie purtabilă, ce are un diametru de doi metri.

Casa Fluturilor

Casa Fluturilor reprezintă una dintre cele mai frumoase obiective turistice din Harghita. Cei care vor să descopere numeroase specii de flururi din toată lumea, dar și să se bucure de o experineță inedită nu trebuie să rateze acest loc din satul Praid. Casa poate fi vizitată din iunie până în septembrie, fiecare zi între orele 9.00 - 19.00. Prețul unui bilet este de 8 lei pentru copii, elevi și studenți și 12 lei pentru adulți.

Citește și: Delia, despre problemele de sănătate. Cu ce afecțiuni se confruntă: "Simt o stare care nu îmi este foarte confortabilă"

Ce locuri deosebite poți să vizitezi în Harghita?
În județul Harghita se află cea mai mare pistă de bob din țară[Sursa foto: Facebook]

Cea mai mare pistă de bob din România

Cea mai mare pistă de bob din România se află în județul Harghita, la Toplița.

Această experiență este potrivită pentru care vor să facă o călătorie plină de adrenalină, dar în același timp să admire și peisaje deosebite. Lungimea pistei este de peste 1900 de metri, iar circuitul urcare-coborâre durează aproximativ 10 minute. Copiii de până la 14 ani trebuie să plătească 20 de lei pe tură, iar adulții 25 de lei.

Muzeul Porților Secuiești

Cei care ajung la Odorheiu Secuiesc nu trebuie să rateze Muzeul Porților Secuiești. Acesta cuprinde 16 porți secuiești, ce sunt sculptate în stilul specific zonei. Muzeul se întinde pe aproximativ un hectar și poate fi vizitat tot timpul anului. Tot aici se află și monumetul funerar al lui Orbán Balázs, un fost scriitor, ce a vizitat mai multe localități din zonă, fiind impresionat de obiceiurile și viața sașilor.

Citește și: EXCLUSIV! Feli Donose, confesiuni despre noul iubit: ”Mă bucură ceea ce trăiesc de o perioadă”

Locuri de vizitat în județul Harghita
Muzeul Porților Secuiești[Sursa foto: Facebook Dana Glonț]

Parcul Mini Transilvania

În apropierea Muzeului Porților Secuiești se află un alt obiectiv turistic deosebit, mai exact Parcul Mini Transilvania. Acesta este singurul parc tematic, multicultural, cu machete ale unor clădiri istorice din România. Prețul biletelor de acces este de 35 de lei pentru adulți și 20 de lei pentru copii și pensionari. La Mini Mocăniță Secuiască, prețurile sunt de 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii.

Castelul Lázár

Castelul Lázár, situat aproape de centrul satului Lăzarea, impresionează datorită arhitecturii renascentiste. Zidurile castelului au fost construite de familia Lázár la începutul secolului al XVI-lea. Castelul a trecut prin mai multe incendii, însă acum este vizitat anual de sute de turiști. Copii sub 7 ani au acces gratuit la castel, în timp ce adulții trebuie să plătească 30 de lei, iar pensionarii 25 de lei.