După ce prietenii și fanii îi uraseră „La mulți ani!” cu ocazia Sf. Constantin și Elena, Costel Constantin a trecut astăzi în eternitate, la vârsta de 81 de ani. Deocamdată nu se cunosc detalii despre problemele de sănătate pe care le-ar fi avut marele actor și nici despre cauza exactă a morții.
”Cu adâncă tristeţe anunţăm trecerea la Veşnicie a marelui actor COSTEL CONSTANTIN, un coleg minunat, un artist desăvârşit, cu o lungă şi o prodigioasă carieră atât în teatru, cât şi în film, cu zeci de roluri memorabile!”, anunţă instituția (Teatrul Naţional Bucureşti) într-o postare pe pagina de Facebook.
Fiica lui Dinu Săraru, o apropiată a maestrului, a fost printre primele persoane care au transmis condoleanțe publice la aflarea veștii că marele Costel Constantin a închis ochii pentru totdeauna: „ Să te odihnească Dumnezeu, prietenul nostru bun. Te-ai dus la ceruri să te întâlnești cu Mihaela și tata! S-a dus și Costel Constantin, Ștefan cel Mare din Apus de soare, poate ultimul din generația de aur a marilor actori! Sunteți acum toți, acolo, Undeva, și, poate, puneți și de-o piesă de teatru. Adio, bun prieten! Și regret că aseară nu ti-am răspuns la mesaj. Ne întorceam de la tata!, este mesajul sctris de Alexandra Săraru pe Facebook.
Maestrul s-a născut pe 20 octombrie 1942, la Galați. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, sub mentoratul lui Beate Fredanov. De-a lungul vremii, Costel Constantin a avut numeroase roluri în teatru, film și televiziune. De altfel, a primit numeroase premii și distincții. În 1969, talentul regretatului actor a fost remarcat de actorul Radu Beligan, care era atunci director al Teatrului Național din București, și l-a adus în capitală.
Costel Constantin a debutat pe scenă Teatrului Național București în 1970, cu rolul Nick din piesă Cui i-e frică de Virginia Woolf? de Edward Albee. De atunci, a continuat să slujească scena teatrului, jucând în numeroase piese, printre care „Săptămâna patimilor” de Paul Anghel, „Regele Lear” de William Shakespeare, „Năpasta” și „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale, „Alexandru Lăpușneanu” de Virgil Stoenescu și multe altele. În 1973, a avut primul său rol într-un film în pelicula „Porțile albastre ale orașului”, regizată de Mircea Mureșan, potrivit cinemagia.ro.
Citește și: Care a fost, de fapt, cauza infecției la genunchi a lui Florin Piersic