Close sidebar
Stiri

Cum poţi să faci economii la factura de gaze? Sfaturi utile pentru consumatori

[Sursa foto: Facebook ]

Facturile uriaşe la gaze i-au speriat pe români în ultima perioadă. Specialiştii dau câteva sfaturi utile pentru a reduce cheltuielile


In articol:

Simţi că nu mai faci faţă cu cheltuielile la gaze? În acest articol explicăm ce măsuri poţi să iei pentru un consum redus şi în acelaşi timp, facturi mai mici.

Sfaturi utile pentru reducerea cheltuielilor la gaze

Foarte mulţi români nu au grijă să respecte anumite legi nescrise despre consumul de gaze, aşa că această indiferenţă se reflectă în facturi.

Preţul gazelor a crescut în ultima perioadă, aşa că nu strică să facem economie, atunci când este posibil. În primul rând, dacă ştiţi că locuinţa va fi goală pentru o perioadă mai lungă de timp, setati termostatul sau caloriferele la trepte mai mici. Nu este recomandat nici să opriţi de tot căldura, pentru că astfel pereţii se vor răci mai mult şi apoi le va lua mai mult timp să ajungă la temperatura optimă.

Cum poţi să faci economii la factura de gaze Sfaturi utile pentru consumatori

Românii comit frecvent o altă eroare, lăsând centrala termică setată la 60 de grade. Recomandat este să fie setată la 50-55 de grade, pentru că nimeni nu va folosi apa la 60 de grade, ci o va combina cu apă rece, ceea ce duce la o majorare a costurilor. De asemenea, un termostat ambiental ar ajuta foarte mult, setat undeva la o temperatură între 21 şi 23 de grade. O altă metodă de a reduce cheltuielile pentru energia termică este achiziţionarea unui termostat programabil. Acesta ne va da posibilitatea de a folosi intervale de temperaturi, diferite între zi și noapte, respectiv între perioadele unei zile. 

Pentru ca eficienţa centralei termice şi a caloriferelor să fie cât mai ridicată, asiguraţi-vă că locuinţa este izolată termic în mod corespunzător. Studiile arată că în jur de 25% din pierderile de căldură sunt cauzate de o izolare termică ineficientă a tavanului sau a podului.

Aşadar, pentru facturi mai mici, trebuie să investiţi în îmbrăcarea pereţilor şi a tavanului. Suma investită se va întoarce în timp în buzunarul dumneavoastră.

Citeste si: Cum să faci economii la lumină? Idei pentru o factură mai mică la electricitate