• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Actualitate

Cum să alegi grădinița perfectă pentru educația copilului tău ?

Cum să alegi grădinița perfectă pentru educația copilului tău ?
Au trecut anii și bebelușul tău a devenit un omuleț care trebuie să se dezvolte din punct de vedere intelectual.

Primul pas este grădinița. Însă trebuie să știi ca va începe o nouă fază în viață - pentru voi toți. Alegerea grădiniței este o decizie importantă și toți cei care am trecut prin așa ceva știm că poate fi foarte dificilă. Iar tu trebuie să fii pregătit, alaturi de cel mic, pentru ceea ce urmează.

Copilul tău va avea în curând o nouă experiență, în care tu vei fi absent, cel puțin pentru câteva ore. Va urma o parte în care se va dezvolta, va învăța lucruri noi și își va modela propria persoană fără ca tu să poți urmări tot ceea ce se întâmplă, asa cum erai obijnuit. Copilul tău va sta la grădiniță destul timp și, desigur, ca părinte, dorești să-i oferi un mediu sigur, distractiv și în care să se poată dezvolta la maximum. Ideal ar fi un loc în care personalul să fie blând și unde poți să simți siguranță pentru micuțul tău. Momentul în care ne ducem copiii la grădiniță este diferit pentru fiecare dintre noi. Se va întâmpla în funcție de când poți și vrei să te întorci al serviciu, dar indiferent de clipa cea mare, ca părinte vrei ca totul să fie cât mai bine, mai ales pentru cel mic.

În România, toți copiii au dreptul de a fii înscriși la o grădiniță publică. Pentru a obține un loc pentru copilul tău la o grădiniță de stat, totuși, trebuie să fii atent și să aplici adesea cu câteva luni înainte. Opțiunile pe care le ai diferă, desigur, în funcție de cartierul în care locuiești, dar și de orașul tău, pentru că gama de grădinițe este adesea mai mare acolo unde locuiesc mai mulți oameni. De multe ori ele diferă în diverse moduri și, prin urmare, poate fi bine să planifici o vizită din timp - cu cel puțin șase luni înainte - celor care se simt potrivite pentru tine. De asemenea, trebuie să te gândești la cât de aproape este o grădiniță. Pentru mulți, timpul pierdut pe drum cu jobul și grădinița poate însemna un stres enorm. O grădiniță destul de apropiată de casă înseamnă că nu trebuie să petreci mult timp cu naveta atât pentru tine, cât și pentru copil. De aceea, dacă grădiniță de stat din cartier nu este cea mai bună opțiune, poți lua în considerare grădinițele private. Există un număr mare de gradinite Bucuresti, precum Teddybar, ce îți pot oferi acel loc ideal pentru preșcolarul tău.

Majoritatea copiilor se dezvoltă într-o grădiniță care este creativă, fără a fi dezordonată, iar Teddybar este una din aceste grădinițe. Acest lucru se aplică într-adevăr indiferent de profil sau pedagogie pe care grădinița, fie că vorbim de Montessori, Waldorf, Reggio Emilia și așa mai departe. Poate fi bine să citești câteva informații despre cele mai comune metode educaționale pentru a-ți face o idee dacă există una care se potrivește. Ca și în orice altceva, există trenduri în ceea ce este popular, dar trebuie să fii sigur că grădinițele au un curriculum la care lucrează și diferența constă în modul în care o abordează. Un antropolog celebru, Margaret Mead, spunea: „Copiii trebuie învățați cum să gândească, nu ce să gândească.” Teddybar este acea grădiniță unde abordarea este un sănătoasă, indiferent de trenduri, unde cei mici vor învăța cum să gândească sănătos. Până la urmă, în această grădiniță din Sectorul 1 București, interesul copilului este ceea ce contează cel mai mult.

Îngrijirea copiilor s-a schimbat de-a lungul anilor și acum părinții au mai multe opțiuni disponibile pentru îngrijirea copiilor:

Grădinița de stat - Aceasta este gestionată, după cum sugerează și numele, sub egida statului. Majoritatea municipalităților oferă orientări educaționale ușor diferite la grădinițele de stat. Pentru a află, pe internet pot fi găsite opțiunile disponibile în zona în care locuiești.

Grădinița privată - Aici există câteva variante diferite, pot fi asociații non-profit care conduc grădinița sau pot face parte dintr-un grup educațional mai mare. De asemenea, la grădinițele private, există aproape întotdeauna un profil sau o direcție pedagogică pentru învățarea copilului, astfel încât în acest fel nu există nicio diferență între grădinițele private și cele municipale din acest punct de vedere. Totuși, pe lângă curricula obișnuită, grădinițele private oferă întotdeauna ceva în plus, de exemplu, la Teddybar copiii învață limbile engleză și germană, și vor avea și o mulțime de alte activități opționale precum Aikido, artă, pian, balet, origami, logopedie, tenis de câmp, șah, înot, robotică, teatru.

Alegerea grădinițelor particulare nu este un moft. O grădiniță privată înseamnă, automat, mai puțini copii într-o clasă. Majoritatea experților sunt de acord că grupurile mici de copii îmbunătățesc calitatea activităților preșcolare. Aceștia recomandă grupuri cu maximum 12- 15 copii mici. Desigur, rămâne la latitudinea fiecărei grădinițe să decidă câți copii va accepta, astfel încât grupurile sunt adesea de 20 de copii, sau chiar mai mulți în orașele mai mari. Cu toate acestea, studiile au arătat că grupurile mai mari înseamnă dezavantaje.

Așadar, de unde știi dacă grădinița este bună? Am adunat cele mai comune lucruri la care să fi atent:

-Cât de mari sunt grupurile de copii? Grupurile mai mici de copii sunt de obicei bune.

-Câți educatori/personal sunt la fiecare clasă? Cu cât mai mult, cu atât mai bine este o regulă de bază bună.

-Cum arată mediul interior și exterior? Totul trebuie să fie curat, ordonat și igienic. De asemenea, băile și sala de mese, dar și paturile trebuie adaptate micuților. Este foarte important să verifici acest aspect.

Dacă răspunsurile la aceste întrebări sunt bune, ar trebui să le adaugi la senzația pe care o vei avea după vizită. Prima impresie este importantă și adesea corectă! Îți recomandăm să alegi Teddybar și vei fi mulțumit!