Sezonul cald se apropie așa că românii sunt atrași tot mai mult de fructele și legumele care se găsesc în piețele din România. Roșiile sunt cu siguranță alimentul pe care mulți îl preferă în salate și multe alte preparate, însă cumpărătorii trebuie să fie atenți la anumite aspecte, deoarece multe dintre ele pot fi toxice.
Citește și: Seriale și filme care apar pe Netflix în iunie 2023
Pietețe din România sunt pline de roșii, care mai de care mai frumoase și mai copate, însă este important să știm cum să le deosebim pe cele coapte natural de cele toxice. Cumpărătorii vor fi surprinși atunci când își vor da seama că roșiile apetisante pe care le-au ales, nu au gustul pe măsura frumuseții lor, așa că iată cum îți poți da seama ce legume trebuie să cumperi.
Un prim semn prin care veți putea deosebi roșiile naturale de cele coapte artificial este un cerc alb pe pulpă, care arată că acestea nu au fost polenizate de un bondar, ci printr-un tratament chimic excesiv. De asemenea, în momentul în care leguma este tăiată, dacă lichidul este văscos și alveolele în care sunt semințele nu sunt așezate uniform, acesta este un alt semn că roșia este toxică.
Citește și: Se suspendă sau nu taxa de pod de la Fetești? Anunțul făcut de CNAIR
De asemenea, dacă roșiile au cotorul dur, înseamnă că pe aceasta au fost aplicate chimicale pentru a grăbi procesul de creștere, dar și de înroșire. Un alt detaliu la care ar trebui să fim atenți pentru a deosebi roșiile coapte natural de cele toxice, este forma acestora. Specialiștii ne recomandă să ne ferim de un anumit soi de roșii, deoarece poate fi nociv pentru sănătate. Roșiile cu țugui sunt cele care nu ar trebui să fie cumpărate, deoarece chiar dacă par gustoase la prima vedere, acestea au un conținut mare de toxine, care le face extrem de periculoase pentru sănătate.
În cazul în care nu ai încredere în legumele din piețele din România și nu vrei să le mai cumperi de acolo, poți căuta producători locali, care îți pot oferi roșii coapte natural. În apropierea orașului cu siguranță vei găsi astfel de producători și îi poți ruga chiar și să îți arate cultura pentru a te convinge că alimentele sunt sănătoase.