• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Actualitate

Cum să îți amenajezi eficient și plăcut estetic primul tău apartament

Cum să îți amenajezi eficient și plăcut estetic primul tău apartament
Nu poți compara decât puține lucruri cu sentimentul minunat de împlinire pe care îl ai atunci când îți cumperi un apartament, mai ales dacă este cel dintâi.

Scenariul este același: intri în casa ta, tragi aer în piept, în timp ce pupilele ți se dilată pentru a observă fiecare detaliu din nouă ta locuință. În acel moment știi că ai reușit, că acolo este locul în care vei începe o nouă aventură, în care îți vei întemeia poate o familie sau îți vei găsi liniștea pe care o căutai de mult timp. Viața ta se schimbă pentru că vei scrie un nou capitol care, sperăm, va fi unul fericit.

Primele lucruri pe care să le faci

Cheile apartamentului sunt ale tale, iar acum urmează să te muți…stai puțîn, pentru că am sărit peste niște pași. Există puține cazuri în care te poți muta doar aducându-ți hainele. De cele mai multe ori, o mutare, presupune o renovare, dar și o amenajare pe care să le faci în săptămânile ce vor urma. Înainte de a alege mobila pe care să o cumperi, gândește-te la ce trebuie să refaci în nouă ta locuință. Pereții, gresia, faianță…cel mai probabil vor trebui făcute de la zero. Chiar dacă ai norocul ca totul să fie deja pus, mai mult ca sigur o mână de lavabil trebuie dată. Amenajările pot fi simple sau mai complexe, în funcție de starea în care este apartamentul pe care l-ai cumpărat. Dacă trebuie să alegi culorile pentru pereți, trebuie să te gândești deja în avans. Asta înseamnă să ai un “board” cu modul în care vrei să arate rezultatul final, gândindu-te la mobilă, accesorii, dar și alte detalii finale. Toate acestea vor forma un tot ce va fi casa ta.

Cum alegi mobilă

De obicei, apartamentele nu sunt foarte mari, deși există și acele locuințe imense. Însă noi ne raportăm la unul de dimensiuni normale, pentru o persoană care nu își permite penthouse-uri amenajate de designeri de interior. Să luăm în calcul standardul, adică un apartament de aproximativ 50 de metri pătrați. Acesta poate fi cu două sau trei camere. Dacă este cu două camere, atunci ele vor fi mai generoase, însă dacă vorbim de trei, cu siguranța ele vor avea dimensiuni destul de mici. În funcție de acest aspect, vei alege mobilă. Desigur, trebuie să iei în considerare inclusiv culorile alese pentru pereți, pentru că, așa cum am specificat, este necesar să existe o armonie.

Sufrageria primitoare

Orice om își dorește că această zonă din locuința sa să fie cât mai primitoare, dar și cât mai frumoasă. Aici îți inviți oaspeții, iar amenajările trebuie să fie făcute astfel încât să oferi acel element wow. Acum, pentru că am văzut multe case unde livingul arată ca la hotel, spunem deschis că nu recomandăm această abordare. O astfel de încăpere este necesar să fie primitoare pentru cei ce îți calcă pragul, dar trebuie să fie și o imagine a personalității celor ce locuiesc acolo. Mobila trebuie aleasă cu gust, fiind disponibile astfel de piese la https://www.grandbazaar.ro/. De exemplu, poți alege de la acest magazin online canapele Chesterfield, însă le recomandăm doar încăperilor foarte mari. Dacă livingul tău este de dimensiuni reduse, este mult mai bine să optezi pentru o canapea din catifea, suficient de încăpătoare, dar nu exagerat de mare. Această piesă nu trebuie să ocupe jumătate din cameră, cum ai văzut și tu în multe case. Ai nevoie de loc pentru o măsuță de cafea, o biblioteca, poate un scaun sau un fotoliu, dar și pentru a te mișca în voie. Bibliotecile, de tipul unităților întregi sunt cele mai recomandate când nu ai un spațiu generos. La Grandbazaar.ro le poți găsi în diferite forme, culori, modele…doar tu să alegi ceea ce ți se potrivește cel mai bine.

Un dormitor de poveste

În această încăpere trebuie să te odihnești, așa că mare atenție la ce piese alegi. Dacă vrei un pat king-size, trebuie să te asiguri că ai un dormitor pe măsură. Ai nevoie de spațiu prin care să circuli, dar și de alte lucruri, adică noptiere, comode, poate un dressing. Evita cât de mult poți să dai acea senzație de aglomerare, chiar dacă ai mobilă la modă. Iar când vorbim de prea mult, asta nu înseamnă obiectele decorative, ci mobilă prost aleasă, care îți ocupă mult mai mult spațiu decât este cazul. Dacă dormitorul principal sau unul din ele este foarte mic, la grandbazaar.ro ai o opțiune minunată, adică paturile rabatabile. Acestea sunt soluția cea mai bună pentru cei ce nu au mult loc pentru mobilă, dar doresc să își asigure tot confortul.

Accesorii cu stil

Ai ales culorile pereților, mobila, acum a venit momentul să dai suflet apartamentului tău. Există tendința de a lasă totul cât mai simplu, minimalist cum ar spune unele persoane. Însă mulți dintre noi interpretăm greșit acest stil. Minimalismul înseamnă, într-adevăr puține obiecte, dar ele trebuie să respecte anumite linii, iar decorațiunile nu lipsesc, ele fiind alese astfel încât să se integreze în stilul menționat. Dacă nu dorești să ai o casă minimalistă, te încurajăm să optezi pentru accesorii, decorațiuni sau obiecte personale ce îi vor da viață casei. Fiecare colț trebuie să vorbească despre tine, să îi facă pe cei ce vin în locuința ta să simtă că tu stai acolo. Perdele, draperii, perne decorative, covoare de calitate…sunt acele lucruri care dau imaginea finală a cuibului tău. Nu uita de oglinzi, disponibile la grandbazaar.ro. Sunt, după părerea noastră, cele mai utile piese. Ele au un rol funcțional pentru că ne ajută să ne verificăm ținuta zilnic. Însă ele mai au un alt rol: sunt perfecte pentru apartamentele mici deoarece creează iluzia unui spațiu mai mare, aducând totodată luminozitate în încăpere.