• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Actualitate

Cum să îți decorezi locuința ca o declarație de stil?

Cum să îți decorezi locuința ca o declarație de stil?
Nu mai suntem în acele timpuri în care posibilitățile de a ne exprima creativitatea în propria casă era limitată.

Din contră, am putea spune că acum avem la dispoziție un întreg mapamond cares a ne servească drept inspirație sau de unde să achiziționezi piese unice.

Totuși, a cumpără nu este suficient. Se spune că stilul este ceva cu care te naști. Am putea contrazice acest lucru, pentru că acest lucru se și învață. Dacă dorim să evoluăm, ar trebui să încercăm să ne autoeducăm.

Iar dacă nu faci parte din acel grup mare de oameni care se mulțumește cu a trăi într-un mediu banal, uneori chiar kitsch, ar trebui să înțelegi că educația în frumos este esențială pentru a fi altfel decât restul. Rafinamentul unei persoane se vede în fiecare gest, în îmbrăcăminte, în modul în care își amenajează locuința, în exprimare.

Nu trebuie să ai o vilă ca să fi la un alt nivel. De fapt, banii nu înseamnă neapărat clasă. Cred că mulți vedem asta din ce în ce mai des, în jurul nostru. Avem sub nas atâtea exemple de “așa nu”.

Vorbim despre acei oameni care au mulți sau suficienți bani pentru a cumpără ceea ce își doresc, dar există ceva ce nu vor putea în veci să achiziționeze, și anume stilul. Degeaba poartă haine care costă mii de lei sau comandă mobilă scumpă…cum spuneam, nu tot ce-ți scoate mulți bani din buzunar este și elegant.

Ieși în evidență prin rafinament !

Ușor de zis, greu de făcut…cum spuneam mai sus, sunt unele persoane care, pur și simplu, se nasc cu așa ceva. Pentru acestea este mai mult decât simplu. Ele vor recunoaște imediat ce însemnă un element de decor sofisticat, cum ar fi, de exemplu, o statuie superbă, autentică de la magazinul nostru online.

De fapt, acesta este magazinul de unde ai putea să începi călătoria ta spre universul stilului desăvârșit. Magazinul online este acea locație aleasă de persoanele care înțeleg ce înseamnă un obiect de decor elegant, ce poate să dea tonul întregului aranjament dintr-o încăpere. Piesele prezente pe site nu sunt de serie.

Multe dintre ele sunt unice, fiind realizate cu multă materie de meșteri locali din Asia sau Africa. Să ne gândim puțin la statuile din Bali, Thailanda, Indonezia sau chiar Nigeria. Acestea au o frumusețe care fascinează, în special oamenii din cultura europeană.

Au un exotism misterios, ce ne face să ne gândim la povești din timpuri îndepărtate, la mister, la magie. Totuși, trebuie să fim cât se poate de conștienți de faptul că aceste piese nu pot fi așezate în orice tip de decor.

De exemplu, o locuință banală, cu mobilă pal lucioasă, gresie până sus și cuverturi cu logo-ul unui brand celebru nu ar putea niciodată integra cu succes o asemenea piesă.

Dacă dorești să ai în locuință, în living să zicem, o statuie din Bali, ar fi cazul să începi să te informezi despre ce fel de caracteristici are un spațiu ce poate încorpora piesa. Magazinul nostru online îți oferă calitate la superlativ, așa că și tu ar trebui să ții cont de acest aspect.

Alege întotdeauna podele din lemn sau, dacă vorbim despre gresie, caută ceva care să imite piatră, însă în niciun caz acel tip care imită marmura lucioasă.

Totul trebuie să fie mat, de calitate. Mobilierul trebuie ales din lemn sau măcar să îl imite într-un mod cât mai bun. Nu uita de albume de artă, tablouri care să se încadreze perfect în “peisaj”. De fapt, tot la magazinul nostru online poți să găsești și tablouri frumoase, care să se regăsească în aceeași tematică exotică.

Cu puțină imaginație, vei crea o încăpere absolut fantastică. Să nu uităm și de plante, pentru că exoticul înseamnă mult verde. Statuile de la magazinul nostru online, în special cele provenite din Asia, se asortează perfect cu plante verzi, în mărimi cât mai mari.

Locații ideale pentru piesele decorative !

Nu poți așeza aceste obiecte în orice colț sau încăpere. De fapt, există anumite reguli de stil pe care ar fi indicat să le respecți. Cum spuneam mai sus livingul este un loc numai bun. De fapt, această încăpere este ideală pentru a expune minunatele statui sau obiecte de la magazinul nostru online.

Aici vin toți invitații, prietenii, familia, fiind gata să admire aceste piese speciale. Pentru a le face să iasă și mai bine în evidență, gândește-te să amplasezi lumini care să cadă fix pe decorațiuni.

Desigur, nu spune nimeni că piesele acestea minunate le poți ține doar în living. Dormitorul poate fi, de asemenea, un loc perfect pentru unele statui, cum ar fi cele care reprezintă un cuplu de îndrăgostiți.

Pentru a face lucrurile ca la carte, ar fi interesant să te informezi asupra simbolisticii în culturile respective, dacă este bine că anumite statui să stea sau nu în unele locuri.

Îți putem spune, de exemplu, că nu ar trebui să amplasezi niciodată o statuie a lui Buddha în locul în care există un vas de toaletă. Este, pur și simplu, un gest lipsit de respect față de această reprezentare sfânta pentru cei ce practică budismul.

Imaginează-ți doar cum ar fi să pună cineva din altă religie o icoană în baie… Deci, este indicat să ții cont de aceste lucruri. Desigur, dacă vorbim de o baie cu toaletă separată, una care să fie mare, tip spa, aici poți să amplasezi o astfel de statuie, pentru că îți dorești să obții calmul, liniștea, pacea interioară în momentele de relaxare.

Bucătăria este, de asemenea, un loc în care nu te sfătuim să așezi piesele de decor de la magazinul nostru online. Nu pentru că ai încălca vreo regulă, însă dacă vorbim despre o bucătărie mică, aburul sau căldura s-ar putea să distrugă unele materiale, mai ales dacă vorbim despre obiectele de decor din lemn.