- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Chiar și cea mai mică roșie pe care o culegi prima dată te bucură și te impulsionează să cauți soluțiile cele mai bune pentru a obține recolte bogate. Dacă vrei să afli detalii despre păstrarea legumelor vei descoperi în continuare recomandările utile.
Culege legumele la momentul oportun!
Fiecare specie are perioada proprie de vegetație, motiv pentru care vei avea grijă să îngrijești legumele în mod corespunzător. Dacă ții cont de condițiile de temperatură, umiditate și sol, vei observa eficiența muncii prin apariția primelor roade.
Rotația culturilor este esențială în vederea obținerii unor rezultate optime și de aceea vei avea în vedere permanent acest aspect important. Pregătirea terenului necesită o atenție deosebită încă din toamnă, când se afânează solul spre a fi pregătit pentru plantat. Imediat după semănat trebuie să folosești un erbicid pentru legume în vederea combaterii buruienilor. Deoarece buruienile pot consuma hrana și apa din sol în detrimentul plantelor cultivate, acestea se combat înainte sau imediat după însămânțarea terenului, conform recomandărilor specialiștilor de la hectarul.ro
Cum păstrezi legumele pentru iarnă? Iată cele 5 recomandări utile!
Păstrarea legumelor se realizează în funcție de specia cultivată, de dorința fiecărei persoane și de disponibilitatea de timp.
- Păstrarea în stare proaspătă a legumelor (roșii, vinete, castraveți, broccoli, morcovi, dovlecei) în frigider sau în cămară pe timp limitat deoarece acestea sunt perisabile;
- Uscarea legumelor pentru consum (ceapă, usturoi) este deosebit de benefică pentru prevenirea apariției mucegaiurilor sau altor probleme;
- Congelarea legumelor este metoda optimă pentru majoritatea legumelor însă, ai nevoie de suficient spațiu în acest sens. Este ideal să folosești cutii sau pungi pentru congelator pe care să le etichetezi cu denumirea, data recoltării și data congelării;
- Conservarea legumelor prin tratare termică sau utilizarea unor soluții practice de păstrare, precum: murături, zarzavaturi, păstrare la sare;
- Păstrarea în nisip a unor legume (morcovi, cartofi) este mai rar folosită însă, este o metodă destul de eficientă.
În funcție de modul de păstrare al legumelor vei avea pe tot parcursul anului un surplus de vitamine și minerale în cămara ta datorită proprietăților nutritive ale acestora. Dacă ai legume în exces sau ai insuficient timp pentru a le conserva, există încă o soluție practică: să le dăruiești și prietenilor din roadele muncii tale.
În concluzie, dacă pornești la drum spre o agricultură ecologică și responsabilă este important să respecți obiectivele stabilite pentru a te bucura de roade bune și bogate.